Головне меню

Популярні рецепти

Фейетон з телятини запечений - рецепт з фото

Фейетон з телятини запечений - рецепт з фотоІнгредієнти

Телятина, частина філе - 1 кг
Свинина пісна - 500г
Грудинка варено - 150г
Цибуля ріпчаста - 1 головка
Часник - 1-2 зубчики
Яйце - 1 шт
Бекон сирокопчений - 15-16 тонких скибочок
Вино біле сухе - 1 склянка
Бульйон м'ясний - 1 стакан
Масло вершкове - 1 ст.л.
Сіль - за смаком
Перець мелений чорний - за смаком

 

1. Ось що нам знадобиться для приготування фейетона: телятина, свинина пісна, грудинка варено-копчена, цибуля ріпчаста, часник, 1 яйце, бекон сирокопчений, вино біле сухе, бульйон м'ясний, масло вершкове, сіль, перець мелений чорний

2. Прокрутити свинину через м'ясорубку з дрібною насадкою.

3. Розрізати телятину вздовж волокон на тонкі скибочки, скільки вийти, але не менше 10-12 штук.

4. Відбити кожен шматок в тонкий пласт і натерти невеликою кількістю солі і перцю.

5. Цибулю і часник подрібнити і обсмажити на вершковому маслі, помішуючи, 5 хвилин.

6. Грудинку нарізати дрібними кубиками.

7. Змішати в мисці свинячий фарш з грудинкою, обсмаженою цибулею і часником. Додати перець, сіль і яйце. Ретельно вимішати.

8. Прямокутну форму відповідного розміру з високими бортиками застелити папером для випічки.

Покласти смужки бекону так, щоб вони «звисали» з бортиків.

9. Покласти перший пласт телятини.

10.  Змастити получившимся фаршем.

Викладати так всі шари, але верхнім шаром повинен бути фарш.

11. Підняти вгору «вільнозвисаючі» смужки бекону. Зверху викласти ще смужки, типу решітки, зайві краї підігнути вниз.

12. Поставити форму в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.

Потім влити вино і готувати ще 30 хвилин.

Потім влити бульйон, накрити форму фольгою і готувати 1:00-1час 15 хвилин, час від часу поливаючи фейетон соком, що виділився. (Не лякайтеся, соку буде дуже багато).

13. Перекласти акуратно фейетон на блюдо, накрити фольгою і дати постояти хвилин 10.

Тепер можна і розрізати на порції.

14. Ріжемо і подаємо, чи ні, спочатку подаємо, а ріжемо при гостях, так у гостей емоцій більше ... від аромату і очікування.

15. Можна приступати до трапези. Смачного!

 




Схожі кулінарні рецепти