Головне меню

Популярні рецепти

Телятина в сирній паніровці, запечена з баклажанами, картоплею і помідорами.

Телятина в сирній паніровці, запечена з баклажанами, картоплею і помідорами.  М'ясо вимити, зачистити від сухожиль якщо такі є, нарізати шматочками приблизно 3 х 3 см.

Для маринаду змішати часник, який пройшов через часничницю, гірчицю, вино і чорний мелений перець. Перець за смаком, ми гостре любимо не дуже. І нехай м'ясо  маринується пару годин.

Баклажан нарізати шайбами, покласти в солону воду на 20 хвилин віддати гіркоту. Можна і не класти в воду, а просто присолити, залишити, а потім промити. Але після сольового розчину баклажани менше вбирають масло.

Картоплю очистити, порізати часточками. Помідори черрі ... а помідори просто помити.

Сир натерти на тертці. Змішати панірувальні сухарі (звичайний сухий хліб потерти на тертці або пробити в блендері), рубаний кріп і тертий сир.

М'ясо вийняти з маринаду і обваляти в паніровці кожен шматочок.

Розігріти масло і обсмажити шматочки м'яса по 4 хвилини з кожного боку. Окремо обсмажити баклажани, окремо обсмажити картоплю тільки до напівготовності

У форму для запікання викласти баклажани, м'ясо, картоплю, зверху помідори черрі, присипати сухим розмарином. Кому мало солі і перцю посолити і поперчити.

Розігріти духовку до 200гр. Форму накрити фольгою і поставити в духовку на 50 хвилин.

Максимум калорій! Але смаку та аромату ще більше!

Інгредієнти

Телятина - 700-800 г

Для маринаду:

Часник - 1 зубчик
Вино біле сухе - 0,5 склянки
Гірчиця - 1 ч.л.
Перець чорний мелений - 1/3 ч.л.

Крім того:

Картопля - 3-4 бульби (не маленьких)
Баклажан - 1 шт
Помідори черрі - 10-12 штук
Сир твердий - 100г (Пармезан підійде відмінно)
Сухарі панірувальні свіжозмелені
Перець чорний свіжозмелений за смаком
Сіль за смаком
Кріп свіжий подрібнений - 1-2 ст.л.
Олія маслинова за бажанням (можна і не обсмажувати зовсім)
Розмарин сухий щедра щіпка




Схожі кулінарні рецепти