Головне меню

Популярні рецепти

Крученики мукачівські (Закарпатська кухня)

Крученики мукачівські (Закарпатська кухня)

М'ясо яловичини пропускають через м'ясорубку, додають яйця, са­ло. нарізане дрібними кубиками, сіль, чорний молотий перець і все добре перемішують.

З підготовленого фаршу роблять рулетики у вигляді ковбасок зав­товшки 1,5—2 см, з яких формують кільця діаметром 5 см панірують в борошні і смажать в жирі на сковороді.

Окремо готують грибний соус з томатом та сметаною.

Обсмажені кільця перекладають в сотейник, заливають грибним соусом з томатом і тушкують до готовності.

Крученики подають з спеціальним гарніром — крокетами кар­топляними. Для приготування крокетів відварену в лушпинні і об­чищену картоплю протії рають, додають масло вершкове або маргарин вершковий, яйце, пшеничне борошно, добре вимішують, формують крокети або кільця і обсмажують у фритюрі.

Подаючи на стіл по 2 шт. на порцію, крученики поливають грибним соусом, в якому крученики тушкувалися. Окремо подають картопляні крокети або кільця.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 164 г, сало-шпик 17 г, яйце 1/2 шт., сіль 4 г, перець чорний молотий 0,03 г, борошно пшеничне 10 г, жир 7 г; для соуса — цибуля 36 г, гриби сушені 10 г, жир 8 г, сметана 30 г, борошно пшеничне 10 г, томат-пюре 20 г; для крокетів — картопля 180 г, маргарин вершковий або масло вершкове 6 г, яйця 1/2 шт., пшеничне борошно 9 г, смалець 7 г.




Схожі кулінарні рецепти