Головне меню

Популярні рецепти

Страви з яєць


Бабка з яєць

Бабка з яєць

Яйця розтирають з маслом, додають борошно і сіль, розводять верш­ками, переливають у каструлю, змащену маслом, і ставлять в духовку запікатись. Наливають тільки половину каструлі і, коли маса підні­меться в духовці врівень з краями каструлі, виймають, інакше бабка осяде.

На 8 яєць — 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку борошна, 1 склянку вершків, 1/2 чайної ложки соди.

 
Заливные яйца - заливні яйця

Заливные яйца.

4 яйца • 200 г не жирной ветчины • 100 г корнишонов • 1/2л мясного желе • зеленый салат • соль

Яйца обмыть, сварить вкрутую, остудить в холодной воде, разрезать вдоль на половинки. Приготовить желе, остуживая до начала застывания (см. желе мясное). Не жирную ветчину нарезать маленькими кубиками, корнишоны нарезать полосками. Форму для желе выложить небольшими листиками зеленого салата, залить застывающим желе толщиной в 3–4 см. Когда застынет, укладывать половинки яиц желтками к форме, затем залить их желе с корнишонами и нарезанной ветчиной (желе должно быть густое, в противном случае ветчина и корнишоны осядут на дно). Желе охладить. Перед тем, как опрокинуть форму, на минуту обернуть ее тряпочкой, смоченной горячей водой. Выбросить желе на круглое плоское блюдо на листики зеленого салата или листовой капусты. Подавать под татарским соулом (см. соусы).


 
Котлеты из яиц - котлети з яєць

Котлеты из яиц

7 яиц • 20 г масла • 50 г лука • 60 г булки • 1/8 л молока • 40 г толченых сухарей • соль • перец • 50-60 г жира для жаренья

Вымыть яйца. 6 штук залить холодной водой, сварить. Остудить в холодной воде, очистить. Булку вымочить в молоке, отжать. Лук очистить, нарезать мелкими кубиками, поджарить до светло-желтого цвета. Булку и яйца пропустить через мясорубку, добавить сырое яйцо, лук, соль, перец, тщательно растереть. Выделывать маленькие довольно толстые котлетки, обвалять в сухарях. Обжарить в жире с двух сторон. Осторожно переворачивать широким ножом или лопаткой, так как они легко распадаются. Подавать со шпинатом, с картофелем, со стручковой фасолью, томатным соусом, соусом с укропом, с сырыми овощами – зеленым салатом, помидорами, салатом из огурцов, квашеной капустой и т. п.

 
Омлет "Добрий ранок" - рецепт з фото
Омлет "Добрий ранок"
Омлет "Добрий ранок"

Повинна зізнатися, що довгий час у мене була противна звичка не снідати вранці. Ну не могла їсти - і все тут. А між тим, це зовсім не здорово, оскільки сніданок - найбільш стратегічно важлива трапеза за весь день. Привчилася їсти вранці я під час відпустки в Єгипті - на сніданки в ресторані там смажили відмінний омлетик. Повернувшись на батьківщину, я продовжила цю славну традицію. Отже, власне омлет.
Переглянути рецепт...
 
Омлет із сиром (Закарпатська кухня)

Омлет із сиром (Закарпатська кухня)

До збитих яєць додають натертий на тертці твердий сир. молоко, борошно, солять і перемішують до утворення однорідної маси.

Підготовлену масу впливають на розігріту з вершковим маслом сковороду, ставлять у гарячу духовку і запікають до готовності.

Готовий омлет подають гарячим.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт., сир твердий 50 г, молоко 50 г, борошно 5 г, масло вершкове 10 г, сіль 3 г.

 
Омлет дитячий

ОМЛЕТ ДИТЯЧИЙ

1 яйце, 1 ч. ложка сметани, 1 ч. ложка бо­рошна, 10 г вершкового масла, сіль.

Яйце і сметану посипати борошном, посоли­ти, швидко збити і зразу вилити на гарячу сковороду з розтопленим вершковим маслом. Коли омлет підніметься, перевернути ножем па другий бік, трохи підсмажити, скласти у вигляді конверта. Подавати з сметаною або з варенням.

 
Омлет з бринзою (Закарпатська кухня)

Омлет з бринзою (Закарпатська кухня)

Добре протерту бринзу змішують із збитими яйцями, виливають на сковороду з добре розігрітим вершковим маслом і смажать до готовності.

Готовий омлет подають гарячим. До нього можна подати куку­рудзяні галушки.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт., масло вершкове 10 г, бринза 40 г.

 
Омлет з свіжого сиру

ОМЛЕТ З СВІЖОГО СИРУ

50 г борошна, 500 г сиру, 5 яєць, 1/2 склянки сметани, 50 г цукру, 50 г вершкового масла, на кінець ножа солі.

Свіжий сир перетерти крізь сито, розтерти в макітрі з цукром і жовтками, додати смета­ну, посолити, вимішати з піною збитих біл­ків і борошном. На гарячу сковороду, змаще­ну жиром, накласти частину тіста, підсмажи­ти з обох боків до рум'яності. Потім смажи­ти решту тіста. Спечений омлет посипати цукром і корицею.

 
Омлет з цукіні у духовці - рецепт з фото
Омлет з цукіні у духовці
Омлет з цукіні у духовці

Пропоную вам ще один варіант цілком собі здорового і смачного сніданку. Омлет виходить пишним і красивим, але у міру охолодження осідає. Я приготувала його в порційних формочках для суфле, але через брак відповідного маленького посуду його можна запекти у великій формі або сковороді без ручки.
Переглянути рецепт...
 
Омлет з шинкою (Закарпатська кухня)

Омлет з шинкою (Закарпатська кухня)

Варену шинку нарізають соломкою і підсмажують на смальці.

Сирі яйця змішують з сметаною і сіллю. Вершкове масло добре розігрівають у сковороді, виливають туди яєчну суміш і смажать з обох боків. На омлет кладуть підсмажену шинку і загинають його краї.

Готовий омлет подають гарячим.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт., сметана 25 г, сіль 2 г, шинка (або сало) 30 г, смалець 5 г, масло верш­кове 10 г.

 
Омлет з яблуками

ОМЛЕТ З ЯБЛУКАМИ

1/2 кг яблук, 1 ст. ложка вершкового масла, 4 яєць, 1 ст. ложка молока.

Яблука почистити, пошаткувати і стушити на сковороді з вершковим маслом па повільному вогні. Як зм'якнуть, влити збиті з цукром і молоком яйця, легко підняти яблука ножем, щоб під них затекла яєчна маса, пекти. Спе­чений омлет посипати цукровою пудрою.

 
Омлет закарпатський (Закарпатська кухня)

Омлет закарпатський (Закарпатська кухня)

До вбитих у посуд яєць вливають сметану або молоко, солять і добре збивають, додають борошно і змішують до утворення однорідної маси.

Підготовлену суміш виливають на сковороду з добре розігрітим смальцем і смажать, поки маса не загусне, а знизу не зарум'яниться. Потім краї омлета загортають ножем до середини, надаючи форми видовженого пиріжка.

Готовий омлет перекладають на тарілку і подають гарячим.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт., сметана або молоко 50 г, борошно 8 г, смалець 10 г, сіль за смаком.

 
Омлет натуральний

ОМЛЕТ НАТУРАЛЬНИЙ

3 яєць, 3 ч. ложки борошна, 1 ст. ложка сме­тани, 50 г вершкового масла, сіль.

З білків збити круту піну, додати жовтки, посолити, вимішати з борошном, влити сме­тану і зразу ж вилити на гарячу сковороду з вершковим маслом. Смажити до рум'яності з обох боків на сильному вогні, як загусне, накрити па 3—5 хв., щоб омлет підріс. Гото­вий омлет згорнути, як пиріжок, полити роз­топленим вершковим маслом.

 
Омлет сімейний

ОМЛЕТ СІМЕЙНИЙ

100 г борошна, 5 яєць, 50 г вершкового мас­ла, 1 склянка молока, сіль.

3 білків збити круту піну, додати жовтки, посолити, всипати борошно і збивати, посту­пово підливаючи молоко. Добре збите тісто вилити на гарячу сковороду з жиром і пекти в гарячій духовці (200° С) до готовності.

 
Омлет французский - омлет по французьки

Омлет французский

6 яиц • 40 г масла • 2 ложки воды • соль • зелень петрушки

Вымыть свежие яйца, отбить в кастрюльку, тщательно взбить веничком, подливая воду, посолить. Вылить яйца на сковороду на разогретое масло. Жарить на слабом огне. Омлет приподнимать широким ножом по краям сковороды, чтобы жидкая яичная масса стекала на дно. Под низ омлета положить немного масла. Когда омлет загустеет и низ слегка подрумянится, а верх станет желеобразным, омлет будет готов. Края завернуть к середине или сложить омлет пополам и ножом переложить на согретое блюдо. Украсить веточками зелени петрушки. Омлет можно подавать с разными овощами (горошком, спаржей, морковью, шпинатом и т. п.), а также с ветчиной, сосисками, мозгами и т. п. На сковородке средней величины можно приготовить омлет не больше, чем из 4 яиц.

 
Омлет, фарширований грибами (Закарпатська кухня)

Омлет, фарширований грибами (Закарпатська кухня)

Свіжі білі гриби або шампіньйони нарізають тонкими скибками, підсмажують на вершковому маслі, додають сметану, сіль і дають про­кипіти.

Яйця збивають, солять, виливають на добре розігріту з маслом ско­вороду і смажать, поки маса не загусне, а знизу не підрум'яниться.

На приготовлений омлет кладуть гриби, краї загортають і подають гарячим.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт. гриби свіжі 65 г, масло вершкове 20 г, сметана 25 г, сіль 2 г.

 
Омлет-завиванець

ОМЛЕТ-ЗАВИВАНЕЦЬ

100 г борошна, 5 яєць, 150 г цукру, 150 г по­видла або джему, цукрова пудра, ванілін.

З білків і цукру збити круту піну, додати жовтки, борошно і все добре вимішати. Тісто шаром завтовшки 1/2  см викласти на лист, застелений промащеним папером і посипаний борошном. Пекти в гарячій духовці (180°С), слідкуючи, щоб не пересушити. Спечений омлет змастити джемом, злегка підігріти, щоб зм'як, скрутити у вигляді рулета, піднімаючи знизу ножем, і загорнути в серветку. Коли остигне, порізати навкіс і посипати цукровою пудрою з ваніліном.

 
Південно-західний яєчний скрамбль - рецепт з фото
Південно-західний яєчний скрамбль Південно-західний яєчний скрамбль

А хочете ще одну ідею для сніданку? Ну так ось вам
Це один з варіантів омлету з овочами. Коли я починала його готувати, скажу чесно, була налаштована трошки скептично. Здавалося б, що нового можна зробити з омлетом? Аж ні. Вийшло не просто смачно, а дуже смачно. Спробуйте.
Переглянути рецепт...
 
Січеники з яєць по-українському

Січеники з яєць по-українському

Варені яйця дрібно січуть. Борошно злегка підсмажують на маслі, розводять невеликою кількістю молока, щоб підлива була густа, доводять до кипіння, кладуть січені яйця, 2 сирі жовтки, сіль, перець, доводять до кипіння, остуджують, роблять січеники, обкачують в сухарях і підсма­жують.

На 8 яєць — 2 ст. ложки пшеничного борошна, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 склянку молока, 2 ст. ложки пшеничних сухарів, 4 горошини гіркого перцю.

 
Фаршированные яйца - фаршировані яйця

Фаршированные яйца

6 яиц • 20 г масла • 30 г черствой булки • 3-4 ложки молока • 40-50 г жира для жаренья • 20-30 г толченых сухарей • соль • перец • 1 ложка мелко нарезанного укропа и зеленого лука

Вымыть яйца. 6штук залить холодной водой, сварить вкрутую (10 мин.). Остудить в холодной воде. Острым ножом разрезать яйца вдоль пополам вместе со скорлупой. Вынуть белки и желтки, не повредив скорлупы. Булку вымочить в молоке, отжать. Пропустить через мясорубку яйца и булку, добавить сырое яйцо, 20 г масла, соль, перец, рубленую зелень, тщательно растереть. Накладывать начинку в яичную скорлупу, обравнять ножом, посыпать сверху толчеными сухарями. Жарить на разогретом жире до золотистого оттенка. Подавать с овощами (шпинатом, картофелем, морковью или к щавелевому и весеннему супам).

 
Фрітата з картоплею і солодким перцем - рецепт з фото
Фрітата з картоплею і солодким перцемФрітата з картоплею і солодким перцем

Я знову з сніданком. Цього разу не з таким вже й легким.
Головна відмінність фрітати від омлету полягає в тому, що вона запікається в духовці. Наповнювачі можуть бути самими різними. Цього разу приготуємо з картоплею та перцем. За рахунок картоплі ця фрітата виходить дуже ситна. Рецепт розрахований на 3 порції.
Переглянути рецепт...
 
Хліб під яєчною шубою (Закарпатська кухня)

Хліб під яєчною шубою (Закарпатська кухня)

Білий хліб або батон нарізають тонкими скибками. Яйця збивають, солять і змочують у них нарізані скибки хліба з обох боків, кілька разів перегортаючи, щоб хліб добре увібрав яйця.

Змочені скибки кладуть на сковороду з добре розігрітим жиром і підсмажують з обох боків до золотистого кольору.

Подають гарячими до чаю або до кави з молоком.

Витрати продуктів на одну порцію: хліб 100 г, жир 10 г, сіль 2 г, яйця 1 шт.

 
Яєчний скрамбль з фетою у піті - рецепт з фото
Яєчний скрамбль з фетою у пітіЯєчний скрамбль з фетою у піті

Сьогодні я пропоную вам ще одну ідейку для сніданку вихідного дня. Ну чи не вихідного, якщо в будні у вас є достатньо часу на приготування грунтовного сніданку. Основний рецепт можна за власним смаком доповнити свіжими овочами - наприклад, парою скибочок помідора. І так, це хороший варіант для утилізації білків.
Переглянути рецепт...
 
Яєчня із смаженою картоплею (Закарпатська кухня)

Яєчня із смаженою картоплею (Закарпатська кухня)

Обчищену сиру або відварену в лушпинні картоплю нарізають скибочками, солять і обсмажують до готовності.

Смажену картоплю заливають збитими яйцями і смажать 2—3 хвилини до готовності яєчні. Подаючи на стіл, страву посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки чи кропу або зеленою цибулею.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 200 г, смалець 10 г, яйця 3 шт., зелень 3 г, сіль за смаком.

 
Яєчня а-ля сантеллі (Угорська кухня)
Яєчня а-ля сантеллі
300 г копчених ковбасок
10 яєць
3 помідори
120 г жиру
300 г зеленої паприки
150 г протертого сиру
сіль

Приготувати яйця як для яєчні з салом з тією різницею, що спочатку в жир треба покласти очищену і нарізану кружальцями ковбасу і зелену паприку. Коли зелена паприка підсмажиться, влити яйця, обережно їх помішуючи.

Подавати яєчню, посипавши протертим сиром.
 
Яєчня гуцульська

Яєчня гуцульська

Вершки змішують із сметаною, додають яйця, кукурудзяне борошно, сіль, все разом добре змішують, виливають на сковороду з добре розі­грітим маслом і смажать до готовності. При подачі на стіл посипають зеленню петрушки.

На 4 яйця — 1 склянку густих вершків, 1 склянку сметани, 1/2 склянки кукурудзяного борошна, 1/2 ст. ложки дрібно нарізаної зелені петрушки.

 
Яєчня гуцульська (Закарпатська кухня)

Яєчня гуцульська (Закарпатська кухня)

Яйця збивають, змішують з свіжою сметаною та кукурудзяним борошном, солять і виливають на сковороду з добре розігрітим жиром. Смажать до готовності і одразу подають на стіл.

Яєчню можна подавати й з гарніром — мамалиґою.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт., сметана 30 г, борошно кукурудзяне 10 г, масло вершкове або марга­рин вершковий 10 г, сіль за смаком.

 
Яєчня з бринзою (Закарпатська кухня)

Яєчня з бринзою (Закарпатська кухня)

Бринзу дрібно кришать виделкою, кладуть на сковороду з добре розігрітим вершковим маслом і помішуючи, смажать 30 секунд. Окремо збивають яйця, додаючи одну столову ложку води і сіль, зали­вають бринзу і постійно помішуючи, смажать 1—2 хвилини до готов­ності.

Подаючи на стіл, легенько посипають червоним молотим перцем.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 3 шт., бринза 44 г, масло вершкове 10 г, сіль 2 г, червоний молотий перець 0,01 г.

 
Яєчня з грибами (Закарпатська кухня)

Яєчня з грибами (Закарпатська кухня)

Свіжі гриби нарізають тонкими скибками, кладуть на сковороду з добре розігрітим смальцем, посипають сіллю і смажать.

На підсмажені гриби виливають добре збиті яйця, додають чорний молотий перець, все змішують і смажать до готовності.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт., гриби свіжі 65 г, смалець 10 г, чорний молотий перець і сіль за смаком.

 
Яєчня з ковбасою

Яєчня з ковбасою

Ковбасу нарізують невеликими тонкими кусочками, підсмажують на сковороді на маслі з обох боків, вливають змішані з молоком або водою яйця, солять і смажать разом з ковбасою до готовності.

На 8 яєць — 100 г домашньої ковбаси, 1 ст. ложку вершкового масла, 1/2 склян­ки молока або води.

 
«ПерваяПредыдущая123СледующаяПоследняя»

Страница 1 из 3