Головне меню

Популярні рецепти

Свіжі рецептики

Спагеті з м'ясними "кульками".

Спагеті з м'ясними "кульками".1. Скласти фарш в глибокий посуд, додати 2 яйця + сіль + чилі + чебрець сухий + розмарин сухий + мойран сухий (або базилік)

2. Добре вимісити і відбити фарш.

3. Розділити фарш на рівні 7 частин, і змоченими у воді руками сформувати (скачати) довгі тонкі ковбаски.

4. нарізати ковбаски на невеликого розміру шматочки.

5. Закип'ятити воду, додати лавровий лист + сіль за смаком.

Коли вода закипить то допомагаючи ножем скидаємо шматочки фаршу з дошки.

6. Варити хвилини 2 після закипання, не забуваємо знімати накип.

7. М‘ясні "кульки" дістаємо з бульона. Бульон можна використовувати потім по необхідності, в цьому рецепті він нам не потрібен.

8. Розігріти сковороду, налити оливкову олію, дати маслу нагрітися, додати порізані маленько цибулю і часник і обсмажити до готовності цибулі.

Переглянути рецепт...
 
М'ясні кільця, фаршировані перепелиними яйцями з прикрасами з листкового тіста

М'ясні кільця, фаршировані перепелиними яйцями з прикрасами з листкового тіста1) Заздалегідь приготувати листкове тісто, для чого борошно з маслом посікти в крихту. в холодній воді розчинити сіль, додати оцет, влити в борошняну суміш і замісити гладке і однорідне тісто. Накрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на 3 години. Перед приготуванням кілька разів розкачати.

2) Приготувати фарш (у кого є м'ясорубка) або змішати готовий фарш.

3) хліб замочити в молоці, трохи віджати, змішати з фаршем

4) Відокремити білки від жовтків. Білки збити в пишну піну і додати у фарш. Прибрати в холодильник

5) Перепелині яйця зварити круто. Почистити.

6) Цибулю і моркву дрібно порізати і обсмажити на оливковій олії. Додати овочі в фарш

Переглянути рецепт...
 
Хашлама, басма, дімляма

Хашлама, басма, дімлямаПропоную вашій увазі ще одне популярне блюдо не тільки азербайджанської, але і середньоазіатської кухні.

Хочу дати пояснення до назви, чому я так назвала сей рецепт. У нас в Азербайджані це блюдо називають - хашлама, в деяких регіонах Середньої Азії - це Басма, а в деяких - Дімляма. Але як би це блюдо не називалося, воно дуже смачне, а найголовніше - дуже просте у виконанні, тобто його може приготувати навіть людина, яка не дуже дружить з кухнею, але дуже б хотла потоваришувати.)))

Отже, для початку нам потрібен казан (чавунний або алюмінієвий). Якщо немає такого, що ж робити беріть що є, тільки, природно, не емальований і не з тефлоновим покриттям.

У казан спочатку укладаємо м'ясо в один ряд. Якщо м'ясо з жирком, то укладаємо його жирком вниз.

Переглянути рецепт...
 
М'ясні саквояжі по-французьки - рецепт з фото

М'ясні саквояжі по-французьки  - рецепт з фотоІнгредієнти

Яловича вирізка (у мене теляча) - 1кг
Сало свиняче сире - 50г
Печінка куряча (у мене індича) - 300г
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Шампіньйони - 10шт
Яйце куряче - 1 шт
Лавровий лист - 1 шт
Бекон - по 2 смужки на кожен саквояж
Вино сухе біле - 1 стакан (на цей раз не додавала)
Бульйон м'ясний - 150мл (збільшити кількість, якщо не використовується вино)
Хлібні білі крихти - 3ст.л.
Олія маслинова
Сіль за смаком
Перець чорний свіжозмелений

1. Все, що нам знадобиться для наших саквояжів.

Переглянути рецепт...
 
М'ясні "ролли" з брокколі - рецепт з фото

М'ясні "ролли" з брокколі  - рецепт з фотоІнгредієнти

1 склянка (200 мл) мигдалю

Для рулету:

600 гр яловичої вирізки
16 шт чорносливу
16 к.л. меленого мигдалю
0,5 к.л. меленого імбиру
0,5 к.л. меленого чилі
0,5 к.л. мускатного горіха
1 ч.л. солі
100 гр сулугуні
250 мл вершків 10%

Для соусу:

100 гр журавлини
200 гр фейхоа
5 ст.л. меленого мигдалю
2 ст.л. меленого коричневого цукру (пудри)
200 мл бульйону з-під м'яса
сіль, перець за смаком
1 ч.л. карт.крохмалю

Переглянути рецепт...
 
Ніжний стейк з пряним п'яним соусом

Ніжний стейк з пряним п'яним соусомфіле-міньйон або стейк з вирізки - це найніжніше м'ясо, яке тільки можна уявити. Вирізка знаменита своїм вишуканим смаком з менш вираженою, ніж в інших стейках, яловичою складовою... Філе-міньйон (mignon-крихітний) - самий пісний і самий м'який стейк з центральної частини вирізки. У ньому відсутній характерний для Т-бона або Стріплойна концентрований м'ясний смак і він містить мало жиру. Подається невеликими шматочками товщиною в 6-8 сантиметрів і вважається дамським стейком. Філе-міньйон - вишукане м'ясне блюдо, рекомендований для нього ступінь прожарювання Rare або Medium Rare. При більш сильному прожарювання м'ясо втрачає свою соковитість ... Якщо ви любите м'ясо, то цей рецепт для вас. Ніжний стейк з м'яса подарує справжнє задоволення від смаку та аромату

Смородину помити, очистити від гілочок, залити червоним сухим вином, всипати цукор, покласти паличку кориці і відставити на годину.

Переглянути рецепт...
 
Свинячі реберця з кленовим сиропом в духовці "А ля барбекю" - рецепт з фото

Свинячі реберця з кленовим сиропом в духовці "А ля барбекю"
Інгредієнти

Свинячі ребра 1 кг.
Сіль 0,5 ч.л.


Для соусу.

Кленовий сироп 3/4 склянки від 250мл.
Вино кріплене 1 стакан 250мл.
Бальзамічний винний оцет 0,5 склянки від 250мл.
Гірчиця зернами 1ст.л.
Паста чилі 0,5 ст.л.
Часник сухий пластівцями 1 ст.л.



1.Помити, обсушити паперовим рушником свинячі ребра далі з ребер видалити плівку.

Переглянути рецепт...
 
Медальйони з телятини з фондю

Медальйони з телятини з фондю150 г сиру порізати невеликими шматочками, залити молоком і поставити в холодильник.

сир, що залишився і шинку дрібно порізати, змішати, додати яйце, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати (начинка вийшла рідкувата, я б додала в неї ложку панірувальних сухарів або мелених горіхів в наступний раз, та й цілого яйця багато, можна використовувати білок, який залишається від яйця, який додається в фондю).

Телятину розрізати на товстенькі шматки поперек волокон і в кожному шматку зробити ножем кишеньку. Це найскладніший момент, тому що загальний шматок телятини, що була у мене, був нерівний, вузький, з нього важко зробити рівноцінні медальйони і ще складніше в них прорізати кишеньки, зручні для заповнення начинкою, вони виходять дрібними і довгими.

Перш, ніж кишеньки заповнювати начинкою, я їх обваляла в борошні, тому потім, коли вони будуть нафаршированими, це зробити важко.

Ну як змогла наповнила кишеньки начинкою і скололо їх зубочистками дерев'яними, хоча це і не передбачалося рецептом, але я підстрахувалася.

Переглянути рецепт...
 
Стіфадо з кролика з картопляним пюре.

Стіфадо з кролика з картопляним пюре.Вимити тушку кролика, обрізати плівки і нарізати на порційні шматочки.

Цибулю очистити і розрізати кожну цибулину на 4 часточки.

Томати дістати з банки очистити від шкірки, зробити в блендері пюре і повернути назад у банку до соку.

Морську сіль гарненько змішати зі спеціями.

У глибокій сковороді нагріти оливкове масло і в ньому на досить великому вогні обсмажити шматочки кролика з усіх боків до золотистого кольору ... трохи підсолити в процесі сіллю зі спеціями.

Перекласти шматочки кролика в казан, присипати спеціями і укласти між шматочками лаврове листя.

У те масло, в якому смажили кролика викладаємо четвертинки цибулі ... і обсмажуємо з усіх боків хвилин 10-15, потім посипаємо його цукром і вливаємо оцет.

Тушкуємо ще хвилин 5 на слабкому вогні.

Переглянути рецепт...
 
Кролик з курячою печінкою та печерицями.

Кролик з курячою печінкою та печерицями.Кролика (почищеного) помити, обтерти, порізати на порційні шматки.

Печінку зачистити від плівок і жиру, помити, обтерти.

Скласти шматки кролика і печінки в глибокий посуд, залити вином і залишити маринуватися на ніч.

Почистити і порізати цибулю на великі сегменти.

Помити і порізати селеру.

Помити і обтерти печериці.

Змішати вино, бульйон і сік для заливки.

Кролика і печінку дістати з маринаду, обтерти і швидко обсмажити на пісному маслі до золотавої скоринки з двох сторін (я спершу обсмажила печінку, потім кролика), скласти обсмажені шматочки кролика і печінку в деко.

Додати в сковороду олії (якщо жиру там не достатньо) і обсмажити цибулю хвилини 3, потім додати до цибулі селеру, обсмажити ще хвилини 3-4, налити бальзамічний оцет і смажити до випаровування рідини, перекласти в деко до м'яса.

Переглянути рецепт...
 
Нога баранчика маринована в червоному вині та зеленій цибулі з м'ятно-кедровою скоринкою.

Нога баранчика маринована в червоному вині та зеленому луку з м'ятно-кедрової скоринкою.

Баранячу ногу вимити, зрізати товсті плівки.

Зробити глибокі надрізи ножем з усіх боків.

У блендері подрібнити цибулю і часник для маринаду, змішати отриману суміш з вином.

Додати всі спеції, морську сіль і перемішати.

Ногу помістити в отриманий маринад і залишити на добу.

У мене маринад не покривав повністю м'ясо, тому я перевертала ногу з боку на бік 4 рази.

Я маринована в формі, а форму тримала в пластиковому пакеті при кімнатній температурі.

Далі м'ясо очищаємо від листя каррі і зеленої цибулі.

Начиняємо ногу зубчиками часнику.

Переглянути рецепт...
 
Телятина в кавунових чатні - рецепт з фото

Телятина в кавунових чатні - рецепт з фото
Інгредієнти


Телячий стейк плечовий 800гр.
Часник 3-4 зубця.
Оливкова олія для смаження 2ст.л.
Для Чатні (пропорції оригіналу)
Кавун приблизно 2кг.
Цукор 1 1/2 (стакан 150мл.)
Рисовий оцет 1 1/2 (стакан 150мл.)
Вода 1 склянка 200мл.
Імбир 3ст.л натертих на крупній тертці.
Чорний перець горошок 2ч.л.
Гострий перець чилі (будь) 2 шт.еслі великий то 1 шт.
Сіль 1ч.л.





1.Для кавунового чатні нам знадобиться:

Кавун приблизно 2 кг.

Переглянути рецепт...
 
Паста на сніданок і на обід, паста на вечерю і на десерт

Паста на сніданок і на обід, паста на вечерю і на десерт Салат з домашньої локшини з куркою "Ангелик"

З інгредієнтів для локшини і 150 мл.води замісити тісто, скачати в шар. Дати настоятися 30 хвилин розкатати в тонкий пласт, підсушити. Розрізати пласт на 2 половини і намотати на тачалку, провести ножем по середині, розділивши тісто на частини, скласти один на одного і ще розрізати на дві часті. Із цих частин нарізати смужки шириною 1 см. Укласти на поверхню, посипану борошном, струснути локшину і дати трохи підсохнути.

Відварити локшину в киплячій, підсоленій воді, відкинути на друшляк, промити.

Куряче філе нарізати смужками, приправити сіллю, перцем, куркумою, дати помаринуватися хвилин 15. В сковороді розігріти олію, обсмажити в ній курку хвилин 5, помішуючи. Додати подрібнений часник і нарізаний смужками болгарський перець. Готувати все хвилин 11-15, щоб перець став м‘яким. Готову курку з овочами змішати з локшиною, додати нарізану кінзу, посолити, поперчити на смак. Подавати як в гарячому, так в і в холодному або теплому вигляді. Ну дуже смачно! Смачного!

Переглянути рецепт...
 
Свинина по-тірольському

Свинина по-тірольськомуСвинина по-тірольському

Спосіб приготування

Чесно кажучи, не знаю, яке відношення має ця страва до австріяків взагалі, і до Тіролю зокрема, і чи знають там про існування такого, але я вирішила не відступати від правил і назвала його так, як пропонують на просторах і-нету. Як на мене, то це смачне свиняче м'ясо, приготоване в гарячому кефірному маринаді. Звучить ТАК звичайно-не дуже, але ж головне не форма, а зміст.

Начитавшись масу варіантів даної страви (до речі, у нас на сайті я його чомусь не знайшла), вирішила внести і свою лепту.

Свинину ріжемо на невеликі шматочки завтовшки 1 см, відбиваємо, солимо і перчимо.

На рослинному маслі обсмажуємо до напів-прозорості нарізану напів-кільцями цибулю, додаємо до нього потерту на крупній тертці моркву. Доводимо до практичної готовності.

Потім сміливо додаємо пів-літри кефіру, додаємо томатну пасту, перчик чилі і спеції.

Переглянути рецепт...
 
Aloo Pulao (індійський плов з картоплею) - рецепт з фото

Aloo Pulao (індійський плов з картоплею)Aloo Pulao (індійський плов з картоплею)


інгредієнти:


Рис басматі (тільки!) 1 стакан
В оригіналі "ДХІ"-топленное індійське масло 50 гр. (Використовував звичайне вершкове)

Спеції:

Зіра 1 ч.л
Куркума 1 ч.л
Коріандр 1 ч.л
Імбир свіжий 1 ч.л
Часник 1 зубчик

Мелений перець чилі 0,5 ч.л
Сіль за смаком


Картопля 2 шт.
Горошок свіжоморожений 1 ст.
Вода 2 ст.

 



Вихідні продукти

Переглянути рецепт...
 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 2 из 18