Головне меню

Популярні рецепти

Свіжі рецептики

Свинина, запечена з гарбузом і картоплею під соусом бешамель

Свинина, запечена з гарбузом і картоплею під соусом бешамель  Свинина, запечена з гарбузом і картоплею під соусом бешамель

Спосіб приготування

Свинину (у мене був невеликий шматочок шийної частини) нарізала порційними шматками, злегка відбила: так, пару ударів тупим предметом, щоб знала, хто в домі господиня, і форму тримала :). Натерла приправою готовою для гриля (майоран, паприка солодка і гостра, коріандр, цибуля, часник, базилік, гірчиця, зелень). Склала стопочкою і залишила на час.

Гарбуз очистила від шкірки. У мене був мій улюблений гарбуз сорту «мускатний», я відрізала тонку частину, в якій немає насіннячок. Нарізала шайбами ​​в 1 см. товщиною.

Картоплю очистила і залишила у воді, щоб не потемніла.

Натерла сир.

Розігріла на сковороді 1 сл. л. рослинного і 1 ст.л. вершкового масла. На сильному вогні коротко обсмажила свинину (по 1-1,5 хв.) З кожного боку до утворення легкої скоринки. Виклала свинину у форму для запікання.

Переглянути рецепт...
 
Яловичина "Святкова" з лісовими грибами і червоним вином

Яловичина "Святкова" з лісовими грибами і червоним виномЯловичина "Святкова" з лісовими грибами і червоним вином

Спосіб приготування

Пропоную Вашій увазі рецепт святкового м'яса, а тому візьмемо ми свіжу яловичу вирізку, вельми не дешеву, але приготувавши цю божевільно смачну страву не пошкодуємо про це ні крапельки.

Отже, м'ясо промити, обсушити паперовими рушниками.

Часник порізати пелюстками, як для буженини та за допомогою тонкого ножа, нашпигувати м'ясо. Натерти вирізку сіллю і перцем. Розкласти скибочки бекону (бекон можна взяти як сирокопчений, з ним смачніше, так і свіжу, тонко порізану грудинку) на робочу поверхню так, щоб вони злегка заходили один на одного.

Переглянути рецепт...
 
Яловичина "Коломбо"

Яловичина "Коломбо"Яловичина "Коломбо"

Спосіб приготування

Яловичину промити, обсушити, нарізати великими шматочками.

У сотейник налити оливкову олію, обсмажити м'ясо до рум'яної скоринки, 10-15 хвилин.

Обсмажили, прибрали в тарілку.

У цьому ж сотейнику обсмажити п'ять хвилин нарізану цибулю півкільцями, нарубаний перець чилі і часник.

Додати в сотейник нарізаний крупно болгарський перець і м'ясо. Готувати, помішуючи, 5 хв на сильному вогні.

Додати всі спеції і сік лайма. Посолити за смаком, перемішати і готувати 5 хв.

Влити стільки холодної води, щоб вона покрила м'ясо і готувати під кришкою на повільному вогні 2 год 30 хв, підливаючи воду в міру википання (але я не підливав). Готову страву посипати рубаною кінзою.

Переглянути рецепт...
 
Тюфтельки з грибами "боровички"

Тюфтельки з грибами "боровички"  Тюфтельки з грибами "боровички"

Спосіб приготування

Гриби почистити, обтерти вологою серветкою і відокремити капелюшки від ніжок.

Сир нарізати невеликими кубиками за кількістю грибних капелюшків.

Ніжки крупно порубати і відварити в 300 мл води близько 5 хвилин, потім відкинути на друшляк, бульйон зібрати і не виливати, він знадобиться для соусу.

Фарш змішати з подрібненою цибулею, відвареними ніжками грибів, сирим яйцем, сіллю і меленим перцем.

З фаршу скачати круглі тюфтельки розміром трохи більше ніж капелюшки грибів.

Тюфтельки укласти у вогнетривку форму з високими краями. На кожну тюфтельку надіти грибний капелюшок, всередину якого покладено шматочок сиру.

Переглянути рецепт...
 
Свиняча корейка на грилі з фаршированими помідорами на гарнір

Свиняча корейка на грилі з фаршированими помідорами на гарнірСвиняча корейка на грилі з фаршированими помідорами на гарнір

Спосіб приготування

М'ясо промити, обсушити паперовими рушниками, відбити тупою стороною ножа і швидко обсмажити з обох боків на розжареній сковороді гриль (без масла), або на звичайній сковороді (тільки до скоринки, всередині м'ясо повинне залишатися сирим)

Змішати всі інгредієнти для соусу «Барбекю». Додати до соусу інші інгредієнти для маринаду, довести маринад до кипіння і залити ним корейку. Дати охолонути м'ясу в маринаді. Потім маринад процідити уварити в два рази. Шматки корейки обсмажити на грилі, або просто запекти в духовці, змащуючи увареним маринадом, хвилин 15.

Для гарніру: у перцю видалити насіння і перетинки, розрізати на частини і запекти в духовці до чорних підпалин, потім відразу ж прибрати в пакет для упрівання. Очистити від шкірки, порізати дрібними кубиками.

Переглянути рецепт...
 
Баранина з айвою і білим вином

Баранина з айвою і білим виномБаранина з айвою і білим вином


спосіб приготування:

Айву розділити на 8 частин, очистити від серцевини.

Нагріти на сковороді 150 мл. рослинної олії і обсмажити з двох сторін шматочки айви.

Айву викласти на блюдо.

Олію (ввібрала в себе аромат айви) перелити в казан, обсмажити до рум'яної скоринки невеликі шматочки баранини, додати нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і тушкувати до золотистого кольору. Посолити і поперчити за смаком.

У казан налити вино і тушкувати все хвилин 5 для того, щоб випарувався алкоголь.

У казан налити гарячої води так, щоб м'ясо було покрите. Закрити кришкою і тушкувати 50 хвилин.

Викласти айву поверх м'яса, закрити кришкою і тушкувати ще хвилин 30 до м'якості айви.

Вимкнути вогонь і вийняти в окрему тарілку айву. У казан до м'яса додати нарубану кинзу і перемішати.

Подаємо м'ясо з айвою і запиваємо червоним вином.

Переглянути рецепт...
 
Телятина по-міланськи - рецепт з фото

Телятина по-міланськиТелятина по-міланськи


інгредієнти

телячі відбивні - 8 шт
яйця - 2 шт
панірувальні сухарі - 50 г
пармезан тертий - 3 ст. л.
масло вершкове - 3 ст. л.
масло рослинне - 1 ст. л.
лимон -1 шт
кріп (петрушка) - 3 гілочки
сіль, перець за смаком

 








1. Продукти для відбивних, насправді достатньо одного яйця.

Переглянути рецепт...
 
Соковита свиняча корейка під хрусткою скоринкою з овочами-гриль.

Соковита свиняча корейка під хрусткою скоринкою з овочами-гриль.Соковита свиняча корейка під хрусткою скоринкою з овочами-гриль.

Спосіб приготування

Свинячі стейки на кістці помити, обсушити паперовою кухонною серветкою, посолити, поперчити свіжомеленим чорним перцем.

Для маринаду збити в емульсію соєвий соус і сухе біле вино. М'ясо покласти в чашку, залити маринадом, видавити туди через прес часник, натерти корінь імбиру, і добре все перемішати.

Перекласти м'ясо з маринадом в пакет, видавити звідти повітря, щільно перев'язати і прибрати в холодильник на 4 години для маринування. Вийняти м'ясо за півгодини до приготування.

Для панірування змішати розм'якшене вершкове масло з борошном, і перетерти в крихту.

Обмазати цією паніровкою м'ясо з двох сторін (паніровку придавити руками)

У сковороді-гриль розтопити пару ложок вершкового масла і обсмажити стейки з двох сторін до появи скоринки, буквально 2-3 хвилинки.

Переглянути рецепт...
 
Рулети з яловичини з каперсами і соусом.

Рулети з яловичини з каперсами і соусом.Рулети з яловичини з каперсами і соусом.

Філе яловичини зачистите від плівок, наріжте на 6 шніцелів і відбийте в тонкі пласти під харчовою плівкою. Приправте сіллю і перцем.

Індичку і свинину порубайте ножем, або пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою.

З хліба зріжте кірки (вони вам не потрібні), м'якуш розкришіть.

Петрушку, анчоуси і каперси подрібніть.

Змішайте свинину, індичку, петрушку, анчоуси, каперси, хлібні крихти і яйце.

 

Приправте фарш за смаком сіллю і перцем (із сіллю будьте акуратніше, адже каперси та анчоуси достатньо солені).
На край кожного яловичого пласта покладіть частину фаршу.

 

Підігніть боковини філе до центру на 1см, а потім скрутіть у рулети. Закріпіть рулети кулінарною ниткою або шпагатом.

Розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажте рулети з усіх боків до золотистої скоринки (13-15 хвилин, вогонь сильний). Перекладіть в миску.

Переглянути рецепт...
 
Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фотоФіле яловичини під медово-інжировим соусом.

Інгредієнти

медальйони в беконі:

-1кг філе яловичини (у мене лопатка)
-10 Скибочок бекону
-2 Стол.ложки топленого масла
-Сіль за смаком
-Свіжозмелений перець
-Алюмінієва фольга
-Нитки



картопляні галушки:

-450гр очищеної картоплі
-1 Яйце
-120гр борошна
-1 / 2 чайн.ложки мускатного горіха
-2 / 3 чайн. ложки солі
-3 Стол.ложки вершкового масла
-3 Стол.ложки панірувальних сухарів

капустяний гарнір:

-800гр червонокачанної капусти
-1 Велика цибулина
-4 Плоди інжиру
-200мл яблучного соку
-2 Стол.ложки топленого масла
-1 / 2 чайн.ложки солі

соус:

-1 Велика цибулина
-2 Стол.ложки гірчиці
-2 Стол.ложки меду
-200мл 22% вершків

Переглянути рецепт...
 
Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фото

Баранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою - рецепт з фотоБаранина в гірчично-апельсиновому маринаді з пікантною морквою.

Інгредієнти

-1100гр баранини на кістці, грудинки (або 800гр м'якоті)
-1 Стол.ложки рослинного масла (для смаження м'яса)


маринад:

-2 Великих апельсина
-2 Стол.ложки меду
-3 Стол.ложки зернистої гірчиці
-Сіль
-Свіжозмелений перець


гарнір:

-400гр моркви (чиста вага)
-100мл сухого білого вина
-Банку маслин (без кісточок)
-Банка оливок (без кісточок)
-2 Стол.ложки соєвого соусу
-2 Стол.ложки меду
-2 Стол.ложки рослинної олії
-Сіль

для подачі:

-10 Пір'я шніт-цибулі

1. На фото набір продуктів: баранина, апельсини, морква, мед, зерниста гірчиця, сухе біле вино, маслини, оливки, соєвий соус, рослинна олія, млин з перцем, сіль.

Баранину вимийте і обсушіть.

Переглянути рецепт...
 
Азербайджанський плов з нутом і скоринкою газмаг.

Азербайджанський плов з нутом і скоринкою газмаг.Азербайджанський плов з нутом і скоринкою газмаг.

Спосіб приготування

Газмаг - борошно, сіль змішати. Перетерти з маслом у крихту, додати сметану і замісити м'яке тісто. Накрити плівкою, покласти в холодильник.

Щіпку шафрану залити 1/2 ст.кип‘ятку і дати настоятися.

Нут відварити в підсоленій воді до м'якості і відкинути на друшляк, залишивши 1/2 ст. відвару.

Цибулю очистити, нарізати тонкими довгими смужками і обсмажити в 100 гр. вершкового масла до зарум'янювання і прозорості. Додати аличу, відварений нут, часник, шафран (куркуму), влити 1/2 ст. відвару (або води). Накрити кришкою і на маленькому вогні протушкувати все до повної готовності, м'якості і змішання смаків.

Рис відварити у великій кількості сильно киплячій і міцно посоленній воді, але не до готовності, а до стану «аль-денте» - він повинен залишатися трохи сирим. Відкинути на друшляк, дати воді стекти.

Переглянути рецепт...
 
Запечена бараняча нога з ароматом вина і розмарину

Запечена бараняча нога з ароматом вина і розмаринуЗапечена бараняча нога з ароматом вина і розмарину

Спосіб приготування

Баранячу ногу (у мене була лопатка, але краще всього беріть ногу (!)) Вимити під проточною водою, обсушити паперовою кухонною серветкою.

Одну-дві гілочки розмарину розрізати на 10 частин.

У баранячої ноги, гострим ножем, зробити 10 надрізів, в кожен надріз вставити зубчик часнику і нарізані гілочки розмарину.

Духовку, попередньо, нагріти до 225 ° С.

У велику форму, з високими бортами, налити оливкову олію, покласти баранячу ногу, і запікати, приблизно, 40 хвилин - 1 годину (я запікала 1год.). Запікаємо до золотистого кольору з двох сторін, періодично перевертаючи ногу.

Через годину збавте температуру духовки до 180 ° С.

Через годину запікання вийняти деко з духовки, налити у форму з м'ясом біле сухе вино, і поставити знову запікати на 2 години, при температурі 180 °С. Під час запікання періодично перевертайте м'ясо (я перевертала через кожні півгодини).

За 30 хвилин до готовності вийняти лист, видалити всі гілочки розмарину, м'ясо посолити і поперчити за смаком з обох сторін.

Переглянути рецепт...
 
Свинина
Свинина

Спосіб приготування

 

Хочу поділиться з вами дуже простим і доступним кожному кулінару, методом приготування шматка свинини!

Приготувати м'ясо подібним методом до святкового столу, сумніваюся що хтось залишиться байдужим. М'ясо виходить дуже соковитим і ніжним, з легким ароматом спецій!

Ну, поїхали! Беремо хороший шматок свинини, не дуже жирний, видаляємо плівку

Змішуємо з водою сіль, цукор, чорний перець, гірчицю, коріандр, червоний перець, лавровий лист, гвоздику і корицю

Ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння, вимикаємо. Даємо охолонути і змішуємо з пивом

Опускаємо шматок м'яса в маринад і обколююємо м'ясо за допомогою шприца маринадом з усіх боків

Обколоте м'ясо в маринаді поміщаємо в холодильник на 72 години

Переглянути рецепт...
 
Тюфтелі з кролика

Тюфтелі з кроликаТюфтелі з кролика

Спосіб приготування

Приготуйте маринад: змішайте 2 ст.л. оливкової олії з 1 ст.л. сухого вина (або 1 ст. л. винного оцту), додайте 1 ст.л сушеного базиліка і 1 ст.л. сушеного часнику.

М'ясо кролика відокремте від кісток, отримане філе покладіть в приготований маринад. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися на 2-3 год.

Філе кролика витягніть з маринаду, добре його віджавши. Потім пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею.

Для приготування м'ясних тюфтельок я використовувала половину отриманого фаршу.

У фарш додайте 2 ст.л. дрібних хлібних крихт, сіль, перець і приступайте формувати м'ясні кульки (з половини фаршу в мене вийшло 20 шт.).

Для начинки тефтелек приготуйте маленькі кульки з вершкового масла і дрібно нарізаної зелені.

Вологими руками сформуйте з фаршу маленькі кульки. При цьому у середину кожної тюфтельки додайте охолоджений кульку вершкового масла із зеленню. Запаніруйте в борошні і помістіть в холодильник на 20 хв.

У сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажити тюфтельки з усіх боків до утворення золотистої скоринки.

Переглянути рецепт...
 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 3 из 18