Головне меню

Популярні рецепти

Свіжі рецептики

Зрази м'ясні в подвійній паніровці "Чорнослив в гостях у м'яса"

Зрази м'ясні в подвійній паніровці "Чорнослив в гостях у м'яса" Зрази м'ясні в подвійній паніровці "Чорнослив в гостях у м'яса"

Спосіб приготування

Цибулю перемолоти в блендері

Булку замочити в молоці

У перемелену цибулю викласти м'ясний фарш

Вбити яйце

Додати добре розмоклу, віджату булку, сіль, свіжозмелений перець, базилік і ще раз все це добре крутонути блендером.

Перекласти фарш в підходящу ємність і дуже добре вимісити, і навіть відбити. Від цього залежить цілісність зраз при осмажуванні. Відкласти в сторону, нехай всі складові подружаться.

Начинка. Чорнослив добре промити і викласти на серветку, щоб стекла вода. Ядра горіхів потовкти у ступці, додати лимонний сік, і ще розтирати до утворення однорідної масси. Цією масою начинити чорносливи.

Переглянути рецепт...
 
Яєчня з куркою в киплячому соусі дамбурі.

Яєчня з куркою в киплячому соусі дамбурі.Яєчня з куркою в киплячому соусі дамбурі.

Куряче філе 150-200 гр. помити, обсушити і порізати на маленькі шматочки.

Заздалегідь готуємо бульйон даши.

Беремо лист норі або морської капусти + риб'ячу стружку.

У каструлю наливаємо води, кладемо лист норі, доводять до кипіння, не чекаємо коли закипить, витягуємо і викидаємо лист, додаємо стружку з риби, доводимо до кипіння, кип'ятимо 1 хвилину і відключаємо.

Як бульйон відключили, відразу ж його процідили.

Незвичайно багатий аромат вийшов, тут і запах моря і злегка від копченостей, дуже приємно пахне на подив.

Готуємо соус дамбурі для оякодона:

Поставити сковороду на плиту, налити в неї даши + соєвий соус + саке + мірін + покласти цукор. Включіть плиту, помішуючи довести соус до кипіння.

Як соус закипить, додати цибулю розібрану на часточки.

Дати цибулі обваритися в соусі 1-2 хвилини (запах несподівано виявився дуже приємний)

Переглянути рецепт...
 
КАЗАН - КАБОБ

КАЗАН - КАБОБКАЗАН - КАБОБ

Спосіб приготування

Підготовку починаємо з ранку.

Баранину нарізати великими шматками (по 3-4 см).

Цибулю порізати півкільцями, помідори тонкими кружечками. Змішати всі спеції. У мисці або каструлі з'єднати м'ясо, цибулю з помідорами і половину спецій (не солити!), Все акуратно перемішати рукою і прибрати в холодильник до вечора. Не менш, ніж на 5-6 годин. У мене каструля відпочивала в холодильнику 8 год.

Очистити картоплю, якщо крупна розрізати навпіл, або на 4 частини. Курдючний жир порізати кубиками.

Все, можна починати .....

Переглянути рецепт...
 
Свинина із брусничним соусом - рецепт з фото

Свинина із брусничним соусом


Інгредієнти

свинина безкісткова - 2кг
червоне сухе вино - 250мл
мед - 2 ст.л.
корінь імбиру - 30г
суміш перців - 1 ст.л.
кориця мелена - на кінчику ножа
розмарин свіжий - гілочка
сіль морська крупна за смаком


для соусу:

брусниця - 500г
червоне сухе вино - 100мл
цукор - 1/2 ст.



1. Необхідні продукти: м'ясо, червоне вино, мед, імбир, кориця, суміш перців, брусниця, розмарин

Переглянути рецепт...
 
М'ясні кишеньки з гречкою. Для Нього і для Неї.

М'ясні кишеньки з гречкою. Для Нього і для Неї.

Варіант 1 - більш жирний і пряний, тому для Нього - М'ясна кишенька зі свинячої шийки з начинкою з гречки та лісових грибів.

Шийку нарізати шматками товщиною 1-1,5 см. Шматки посолити, поперчити, натерти меленим коріандром. Часник розчавити і додати до м'яса, полити лимонним соком і залишити під плівкою на 30 хв (думаю, можна і довше).

Одну морквину і цибулю нарізати дрібними кубиками.

Гриби нарізати невеликими скибочками.

Половину грибів, цибулю, моркву обсмажити в оливковій олії до золотистого кольору.

Зняти з вогню, додати гречку, кінзу, посолити, поперчити і добре перемішати. Відставити в сторону.

Кожен шматок м'яса відбити (а, можливо, спочатку відбити, а потім замаринувати у спеціях), на середину викласти гречану начинку, скласти кишенькою і закріпити шпажками.

Обсмажити кишеньки на оливковій олії з обох боків до легкої золотистої скоринки. Потім викласти в лоток, застелений пергаментом. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 190 градусів, близько 1 години.

Тим часом другу моркву нарізати кружечками і обсмажити разом з рештою грибами на оливковій олії. По закінченні часу викласти моркву з грибами до м'яса, накрити фольгою, зменшити вогонь до 180 градусів і запікати ще хвилин 30.

Готове м'ясо дістати з духовки, дати відпочити 10-15 хв. Подавати з зеленню.

Варіант 2 - менш жирний і солодкуватий, тому для Неї - М'ясна кишенька з індички з начинкою з гречки, кураги і чорносливу.

Філе індички нарізати пластинами. Посолити, поперчити, натерти меленим солодким перцем, полити лимонним соком і залишити під плівкою на 30 хв (думаю, можна і довше).

Моркву і цибулю нарізати дрібними кубиками.

Курагу і чорнослив обшпарити окропом і нарізати скибочками.

Цибулю, моркву і курагу з чорносливом потушкувати до м'якості в оливковій олії з невеликою кількістю води.

Зняти з вогню, додати гречку, трохи посолити, поперчити і добре перемішати. Відставити в сторону.

Переглянути рецепт...
 
"Телятина по-Орловськи" (Страва з історією)

"Телятина по-Орловськи" (Страва з історією)"Телятина по-Орловськи" (Страва з історією)

Veau Orloff - оригінальна назва страви, яку вперше було приготовлено в Парижі для російського графа Орлова, фаворита імператриці Катерини. «Телятина по-Орловський» являє собою гратен з, власне, телятини, картоплі, цибулі та грибів, запечених під соусом бешамель з додаванням сиру. У спрощеній версії, званої «м'ясом по-французьки», зникли гриби, а м'ясна складова стала найчастіше включати свинину чи яловичину, нерідко у вигляді фаршу; соус бешамель замінений вершками, сметаною або відсутній зовсім. Блюдо володіє варіативністю: може змінюватися розташування шарів (цибуля знизу або зверху), стан продуктів (попередня обжарка) і форми нарізки (м'ясо скибками чи маленькими шматочками, цибулю кільцями або дрібно порізана).

Подавати м'ясо по-французьки прийнято, нарізаючи порції або захоплюючи знизу шматок м'яса, і акуратно перекладаючи його на тарілку, щоб не порушити цілісність шарів.

«М'ясо по-французьки» не є стравою французької кухні. У Владивостоці м'ясо, запечене під картопляною шубою, іменують «М'ясом по-Капітанськи» (частіше, однак, страва готується без картоплі), а в середній смузі Росії - «Дипломат», « Сюрприз » або « По-домашньому ».

Я пропоную спробувати ось такий варіант всім відомої страви, думаю  Вам сподобається!

Мясо вимити, обсушіти. Нарізати на широкі скибочки, посолити, поперчити, відбити з двох сторін. Відкласти в сторону.

Сир натерти на дрібній тертці, відкласти.

Картоплю очистити, вимити, нарізати круглими скибочками

Переглянути рецепт...
 
Яловичина з яєчними мереживами - рецепт з фото

Яловичина з яєчними мереживами - рецепт з фотоЯловичина з яєчними мереживами.

Інгредієнти

м'ясо в соусі:

-500гр яловичини (філе)
-3 Солодких зелених перцю (270гр)
-2 Перцю чилі (35гр)
-1 Велика цибулина (220гр)
-2 Зубчики часнику
-4 Стол.ложки темного соєвого соусу
-2 Стол.ложки устричного соусу
-7 Стол.ложок кунжутного масла
-1 Чайн.ложка кукурудзяного борошна
-3 Стол.ложки води
-2 Стол.ложки коричневого цукру
-1 / 5 чайн.ложкі солі

мережива:

-2 Великих яйця
-2 Чайн.ложки соєвого соусу
-2 Стол.ложки кукурудзяного борошна
-5 Стол.ложок води
-Кунжутне масло для смаження

1. На фото набір продуктів: яловичина, яйця, солодкий зелений перець, перець чилі, цибуля, часник, темний соєвий соус, устричний соус, кунжутне масло, кукурудзяна мука, коричневий цукор, сіль.

Переглянути рецепт...
 
Свинина в кисло-солодкому соусі - рецепт з фото

Свинина в кисло-солодкому соусі - рецепт з фотоСвинина в кисло-солодкому соусі

інгредієнти:

-600гр свинини (філе)
-50гр моркви
-50гр стручкової квасолі
-50гр черешків селери
-1 Невелика цибулина
-2 Зубчики часнику
-1 / 2 маленького перцю чилі
-4 Сушених гриба шиітаке (по-мандаринськи: зіанг су; по-кантонски: хунг ГВО; по-японськи: сіітаке)
-1 Стол.ложки тертого імбиру
-125мл курячого бульйону
-3 Стол.ложки темного соєвого соусу
-1 Стол.ложки рисового оцту
-3 Стол.ложки арахісового масла (я використовувала кунжутне)
-2 Чайн.ложкі кукурудзяного борошна
-3 Стол.ложки коричневого цукру
-1 / 2 чайн.ложкі меленої кориці
-Мелений перець
-Сіль

1. На фото набір продуктів: свинина, морква, стручкова квасоля, черешкова селера, цибуля, часник, свіжий перець чилі, гриби шиітаке, свіжий імбир, курячий бульйон, темний соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, кукурудзяна мука, коричневий цукор, мелена кориця, млинок з перцем, сіль.

Переглянути рецепт...
 
Тако з язиком - рецепт з фото

Тако з язиком - рецепт з фотоІнгредієнти

Язики яловичі 2шт. (1кг.700гр.)
Чорний перець горошок 1ст.л.
Лавровий лист 4шт.
Гвоздика 4шт.
Цибуля ріпчаста 1/2 головки (200гр.)
Часник 6 зубків
Чилі перець 2шт. (Сухий)
Помідори 400гр.
Томатна паста 1ст.л.
Кінза зелена 1 пучок
Кукурудзяна олія 4ст.л.
Сіль за смаком
Сир тертий 200гр. (Суміш сирів)
Коржі тортілья 24шт. (Діаметр 15см.)
Халапінья перець маринований 100гр.
Гострий соус для "Тако" до смаку


Спосіб приготування

Промиваємо язики, кладемо в скороварку і заливаємо водою

Переглянути рецепт...
 
Шашлик - рецепт з фото

Шашлик - рецепт з фотоінгредієнти:

Свинина 3кг.500гр. (задня частина)
Манго 1шт. (500гр.)
Цибуля ріпчаста 1 головка (350гр.)
Листя кафірського лайма 6 - 8шт.
Чорний перець 1ст.л.
Червоний перець 1ч.л.
Часник гранульований 1ч.л.
Сіль морська 2ст.л.
Пиво темне 700мл. (+ Для зволоження)






спосіб приготування

Беремо хороший і не дуже жирний шматок м'яса без кістки.

Переглянути рецепт...
 
Ростбіф під гірчичною скоринкою з зеленим маслом і хлібними пудингами з горгонзола.

Ростбіф під гірчичною скоринкою з зеленим маслом і хлібними пудингами з горгонзола.  Спосіб приготування

РОСТБІФ.

Потовчіть ягоди ялівцю в ступці.

Яловичину зачистите від плівок і обсушіть паперовим рушником.

Натріть м'ясо з усіх боків ялівцем та свіжомеленим перцем. Збризніть м'ясо Вустерським соусом і полийте оливковою олією (3 стол.ложки).

Загорніть м'ясо в харчову плівку і поставте в холодильник на добу. За час маринування переверніть м'ясо декілька раз.

За 2 години до приготування витягніть м'ясо з холодильника (це допоможе уникнути занадто великої різниці в температурі між поверхнею ростбіфа і його внутрішньою частиною; м'ясо повинно прогрітися до кімнатної температури).

Мені попався не зовсім рівний шматочок м'яса ... За допомогою кулінарної нитки, я надала м'ясу округлу і рівну форму.

Сильно розігрійте широку сковороду. Обсмажте в оливковій олії м'ясо з усіх боків до легкої рум'яної скоринки (перевертати м'ясо слід акуратно щипцями, намагайтеся не пошкодити його). Посоліть м'ясо крупною сіллю, як тільки закрили всі пори.

Налийте в сковороду коньяк і фламбіруйте (підпаліть). Зніміть м'ясо з вогню, злегка остудіть і видаліть нитки.

Для гірчичної скоринки змішайте розм'якшене вершкове масло, гірчицю, сіль і мелений білий перець.

Переглянути рецепт...
 
М'ясні рулетики на шпажках з корнішонами та сирно-паштетною начинкою - рецепт з фото

М'ясні рулетики на шпажках з корнішонами та сирно-паштетною начинкою - рецепт з фотоінгредієнти:

-4 свинних шніцеля (по 200гр)
-100гр м'якого печінкового паштету
-80гр сиру
-2 Стол.ложки каперсів (або оливки)
-6 Скибочок шинки
-8 Корнішонів
-1 Пучок петрушки
-1 Пучок зеленої цибулі
-Мелений перець
-Сіль
-3 Стол.ложки рослинної олії


крім того:

-Товсті шпажки або металеві шампурики

 

1. На фото набір продуктів: свинина, печінковий паштет, сир, каперси, шинка, корнішони, петрушка, зелена цибуля, сіль, млин з перцем (у мене чорний, запашний, білий і рожевий).

Зелень петрушки і цибулі вимийте і обсушіть паперовим рушником.

Переглянути рецепт...
 
Запіканка з селерою, томатами та яловичиною - рецепт з фото

Запіканка з селерою, томатами та яловичиною - рецепт з фотоінгредієнти:
для картопляного шару:

-1200гр картоплі (вага в очищеному вигляді)
-450гр кореневої селери (вага в очищеному вигляді)
-200мл теплого молока
-1 Стол.ложки вершкового масла
-1 / 2 чайн.ложки мускатного горіха
-Сіль за смаком

для м'ясного шару:

-600гр яловичини
-1 Велика морква
-1 Велика цибулина
-1 Великий зубчик часнику
-1 Банка томатів у власному соку (обсяг 720мл)
-Сіль за смаком
-Мелений перець за смаком
-2 Стол.ложки рослинної олії


крім того:

-150гр сиру Dorblu (Дорблю)
-5 Гілочок майорану
-Рослинне масло для змащування форми

1. На фото набір продуктів: яловичина, сир Dorblu (Дорблю), картопля, корінь селери, морква, цибулина, часник, майоран, банка томатів у власному соку, молоко, мускатний горіх, сіль, суміш перців в млині.

З яловичини зробіть фарш.

Всі овочі почистіть і помийте.

Майоран сполосніть і обсушіть.

Переглянути рецепт...
 
Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином - рецепт з фото

Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином.

Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином

інгредієнти:


-4 Свинячих філе (по 150-170гр кожен)
-1кг картоплі
-750гр моркви
-5 Стол.ложок оливкової олії
-50гр вершкового масла
-1 Стол.ложки коричневого цукру
-50гр твердого сиру (у мене "Маасдам")
-2 Стол.ложки панірувальних сухарів
-75гр волоських горіхів
-Пучок свіжого розмарину (30гр)
-5 Великих гілочок кропу
-1 Чайн.ложка сушеної подрібненої м'яти
-1 Чайн.ложка сушеного подрібненого орегано
-1 Чайн.ложка сушеного подрібненого базиліка
-1 Чайн.ложка сушеного подрібненого чаберу
-Сіль
-Свіжозмелений перець

крім того:

-Форма для запікання 22х30см
Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином.


1. 1. На фото набір продуктів: картопля, морквф, свіжий розмарин, свіжий кріп, 4 свинячих філе, масло оливи, вершкове масло, сир, волоські горіхи, панірувальні сухарі, сіль, коричневий цукор, млин з перцем, сухі трави (м'ята, орегано, базилік і чабер).

Переглянути рецепт...
 
М'ясо з овочами в горщиках "Бородіно".

М'ясо з овочами в горщиках "Бородіно".Чорний кардамон очистіть від капсул. Насіння кардамону, кмин і коріандр потовчіть в ступці (вам потрібен дрібний помел).

Бекон наріжте невеликими шматочками.

Яловичину наріжте кубиками зі стороною 4см. Замаринуйте яловичину в суміші Вустерського соусу, гірчиці і свіжомеленого перцю на 30 хвилин.

Обсмажте бекон на сухій сковороді до золотистої скоринки.

Шматочки яловичини обваляйте в борошні.

Додайте до жиру витоплене з бекону топлене масло. Обсмажте в три заходи яловичину до рум'яної скоринки (вогонь сильний, час смаження 2-3 хвилини).

Переглянути рецепт...
 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 4 из 18