Головне меню

Популярні рецепти

Свіжі рецептики

Самаркандський плов-туграмапалав

Самаркандський плов-туграмапалавСпосіб приготування

самаркандський плов-самий дієтичний варіант цього прекрасного, знатного блюда. Він має світлий колір, не підсмажений (тому що цибуля не засмажується), м'ясо і моркву, що готуються на вару і на пару, і подається плов завжди роздільно, його не перемішують в казані!

Сьогоднішнє блюдо є класичним варіантом святкового новорічного самаркандського плову-"туграмапалав". Цей плов готується тільки один раз в році, на передодні весняного рівнодення-20 березня, до свята Навруз! Його готують не дивлячись на погодні умови, готують багато, роздають найближчим сусідам і їдять всією сім'єю за святковим дастарханом. В Самарканді, в цей день, в кожній сім'ї обов'язково готують це дуже смачне, всіма улюблене, довгоочікуване блюдо. Готують такий плов і всі вихідці з Самарканди, які живуть у різних частинах земної кулі. Чоловіки готують плов, жінки-туграму! Для приготування плову, як відомо, готуються заздалегідь, не поспішучи, і починають це із замочуванням нахута-гороху нут.Я роблю це за день. Після набухання, зливаємо воду і ще раз перебираємо.

Переглянути рецепт...
 
Рулетики з яловичини з капустою і картоплею на гарнір.

Рулетики з яловичини з капустою і картоплею на гарнір.Спосіб приготування

Скибочки яловичини відбийте до товщини 3мм.

Очищену моркву наріжте кубиками зі стороною 5мм. Очищену цибулю розрізати на половинки. Одну цибулину нашаткуйте тонкими смужками, решта - кубиками. Огірки розріжте в довжину на 4 частини.

Скиби м'яса змастіть гірчицею, приправити свіжомеленим перцем і сіллю. Поверх кожного шматка м'яса укладіть по 2 скибочки бекону, 2 шматочки огірка і частини цибулі нарізаної смужками. З вузької сторони щільно скрутіть м'ясо в рулети і закріпіть їх шпажками або зубочистками.

У глибокій сковороді розігрійте топлене масло. Обсмажте на сильному вогні рулети з усіх боків до коричневої скоринки, вийміть їх з сковороди. У жирі що залишився від смаження м'яса припустіть моркву і цибулю (2 хвилини), підмішати томатну пасту і готуйте 1 хвилину.

Влийте до спасерованих овочів вино і 500мл води, доведіть до кипіння. Поверніть рулети в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1,5 години. Коли рідина випарується на 2/3, влийте до рулетів розведений у холодній воді крохмаль, приправити перцем і сіллю. Помішуючи, дайте соусу загуснути, а потім зніміть сковороду з вогню.

Очищену картоплю відваріть в підсоленій воді до готовності. Злийте воду, перемішайте картоплю з подрібненою петрушкою.

Капусту тонко нашаткуйте. Очищене від серцевини і шкірки яблуко наріжте кубиками зі стороною 7-8мм. Розігрійте в сковороді або каструлі оливкову олію і обсмажте, помішуючи, в ній яблуко (1 хвилина, вогонь середній). Додайте капусту, 120мл води, бальзамічний оцет, перець, сіль і цукор. Накрийте посуд кришкою і тушкуйте капусту до м'якості 20-30 хвилин.

Подавайте рулети з соусом, картоплею і капустою.

для яловичих рулетів в соусі:

6 скибочок яловичини по 150гр
12 скибочок бекону
3 великих маринованих огірка
1 велика морква (150гр)
3 середніх цибулини (300гр)
250мл червоного сухого вина
500мл води
1 стол.ложки томатної пасти
6 чайн.ложек французької гірчиці
2 стол.ложки топленого масла
1 чайн.ложка картопляного крохмалю + 1 стол.ложки холодної води
мелений чорний перець (у мене суміш)
сіль
дерев'яні шпажки або зубочистки


для червонокачанної тушкованої капусти:

700гр червонокачанної капусти
1 велике зелене і кисле яблуко (190гр)
125мл води
2 стол.ложки темного бальзамічного оцту
2 стол.ложки оливкової олії
чорний свіжозмелений перець (у мене суміш)
1/2 чайн.ложкі цукру
сіль


для відвареної картоплі:

1,5 кг картоплі
пучок петрушки (70гр)
сіль

 
Рулет з рульки з грибним соусом

Рулет з рульки з грибним соусом Спосіб приготування

М'яту сполоснути, віджати і посікти. Імбир очистити, дрібно нарізати. Часник дрібно натерти. Перець порізати кільцями, видаливши насіння. Змішати мед і соєвий соус, додати овочі, зелень і спеції. Перемолоти все блендером до однорідної пасти.

Рульку помити, обсушити і розрізати уздовж кістки. Гострим ножем акуратно вирізати кістку, свинину порізати невеликими шматками. Рульку і м'ясо рясно натерти маринадом. У рульку покласти шматочки свинини, загорнути все рулетом і перев'язати нитками. Щільно упакувати в декілька шарів фольги і поставити на холод на 4-5 годин.

Промариноване м'ясо дістати, у фользі зробити шпажкою (зубочисткою) багато проколів. Залити рульку прямо у фользі холодною водою так, щоб вода її трохи покрила. На середньому вогні довести до кипіння, покласти овочі, всипати спеції і варити, не забувши зняти піну, 30 хвилин.

Дістати рульку з бульйону (фольгу не знімати!), Покласти у форму для запікання. З'єднати 1 літр процідженого бульйону (з-під рульки) з темним пивом і налити у форму з рулькою. Запікати в духовці (150-170 ° С) 2.5 години. Якщо раптом рідина випарується, додати ще бульйону з пивом.

Готову рульку дістати, зняти фольгу і дуже акуратно видалити товсту шкіру з рульки. Щільно загорнути в чисту фольгу, далі в рушник (туго згортаючи) і поставити на холод на 10-12 годин.

Гриби почистити, відокремити капелюшки від ніжок і залити окропом на 10 хвилин. Промити, залити холодною водою (750 мл), довести до кипіння, всипати спеції і варити на малому вогні 30 хвилин, не забуваючи знімати піну. Дістати гриби з бульйону, остудити і порізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.

Переглянути рецепт...
 
Пряні свинячі реберця

Пряні свинячі реберцяНайніжніші і дуже соковиті свинячі ребра з приємним ненав'язливим соусом. Страва чудово поєднується з овочевим салатом із солодких перців, лола роси і заправкою (оливкова олія + діжонська гірчиця + сік лимона + розтерті в пасту анчоуси)

Запашний перець, білий перець і корицю потовчіть в ступці (вам потрібен дрібний помол). Підмісіть до спецій кайенский перець і мелений імбир.

Ребра сполосніть під проточною водою, обсушити, видаліть плівки і розріжте на 5 шматків (по 3 ребра на порцію). Натріть ребра свіжомеленим чорним перцем (у мене суміш). Розігрійте в широкій сковороді оливкову олію. Обсмажте ребра з двох сторін на сильному вогні до рум'яної скориночки. Приправте ребра спеціями, злегка підсолити і, деглазуруйте, вливши в сковороду 130мл води (дерев'яною лопаткою відскребіть з дна і бортиків сковороди осад який утворився при смаженні, а потім розчиніть в рідині). Додайте пиво і доведіть до кипіння. Щільно закрийте сковорідку кришкою і готуйте на мінімальному вогні, час від часу перевертаючи, 1 годину 20 хвилин. Всі ці процедури можна зробити за добу до подачі і тримати ребра в рідині в холодильнику.

Вийміть ребра з рідини, саму рідину процідіть через дрібне сито (в мене вийшло 250мл).

Перелийте рідину в сотейник, доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні 5 хвилин. Загустіть соус розведеним у воді крохмалем і готуйте, помішуючи, ще 3 хвилини. Зніміть з вогню.

Розігрійте гриль до максимальної температури.

Ребра посоліть і покладіть на застелені фольгою грати. Встановіть решітку в 8-10см від гриля. Запікайте по 2-3 хвилини з кожного боку. Негайно подавайте ребра з гарячим соусом.

інгредієнти:
1800гр свинячих ребер
500мл темного пива "Krusovice" ("Guinness", або портер)
130мл води
2 стол.ложки оливкової олії
2 палички кориці
1 чайн.ложка меленого сухого імбиру
12 горошин запашного перцю
20 горошин білого перцю
1/4 чайн.ложкі кайенского перцю (регулюйте гостроту на свій смак)
мелений чорний перець (у мене суміш)
сіль
для згущення 250мл соусу:
1 стол.ложки кукурудзяного крохмалю
2 стол.ложки води
крім того:
фольга

 
Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak). - рецепт з фото

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).-3 Раундрамб-стейки по 300гр (стейки вирізаються з верхнього шматка тазостегнової частини; яловичина)
-1 Баклажан (250гр)
-1 Цукіні (350гр)
-1 Червоний солодкий перець (250гр)
-1 Жовтий солодкий перець (250гр)
-3 Помідора (400гр)
-300мл 35% вершків
-70мл коньяку
-30гр чорного перцю горошком
-мелений перець (для овочів; у мене суміш перців)
-сіль
-оливкова олія


1. На фото набір продуктів: філе (тазостегнова частина), вершки, коньяк, оливкова олія, чорний перець горошком, сіль, баклажан, цукіні, помідори, червоний солодкий перець, жовтий солодкий перець.

Переглянути рецепт...
 
Кролик з оливками і маслинами.

Кролик з оливками і маслинами.Спосіб приготування

КРОЛИК. Половинки в'ялених томатів розріжте на 2 частини. Часник і петрушку подрібніть.

Дрібно наріжте цибулю і бекон. Цибулю і бекон обсмажте в сковороді з 2 столовими ложками оливкової олії на маленькому вогні 15 хвилин (цибуля має стати прозорою).

Стегенця кролика зачистите від плівок, сполосніть під протічною водою і обсушіть.

У широкій сковороді обсмажте з двох сторін кролика з 3 столовими ложками оливкової олії до рум'яної скоринки (вогонь сильний, приблизний час обжарювання 8-10 хвилин). Зменшіть вогонь до середнього, додайте цибулю і бекон. Готуйте, помішуючи, до набуття у цибулі золотистого кольору (5-7 хвилин). Влийте коньяк і фламбіруйте (підпаліть). Коли коньяк прогорить, приправте блюдо свіжомеленим перцем і сіллю. Влийте воду і сухе біле вино. Додайте маслини, оливки і в'ялені помідори. Всипте сухий чебрець, часник і петрушку. Щільно закрийте сковороду кришкою і готуйте на мінімальному вогні, час від часу перевертаючи кролика, 1 годину. Подавайте гарячим.

В'ялені помідори. Помідори розріжте на половинки і видалять м'якоть. Деко застелити фольгою, викладіть помідори і змастіть їх тонким шаром рослинного масла. Приправте базиліком, чебрецем, розмарином і шавлією, а потім посоліть крупною сіллю. Духовку розігрійте до t = 60 С, готуйте помідори 5 год. Збільште температуру до 160 градів і готуйте ще 20 хвилин (помідори повинні поморщитись, а рідина в них випаруватися). Охолоджені помідори залийте оливковою олією або прожареною соняшниковою. Зберігайте в холодильнику.

Склад на 5 порцій:

5 стегенець кролика (1кг)
150гр копченого бекону
80гр оливок з кісточками
80гр маслин з кісточками
100гр в'ялені на сонці помідори в маслі
2 цибулини (180гр)
3 зубчики часнику
5 гілочок свіжої петрушки (12гр)
1/2 чайн.ложкі сухого чебрецю
130мл білого сухого вина
130мл води
50мл коньяку (для фламбірування)
5 стол.ложек оливкової олії
мелений чорний перець (у мене суміш перців)
сіль

 
Виноградне листя фаршировані бараниною і булгур під м'ятним соусом.

Виноградне листя фаршироване бараниною під м‘ятним соусомСпосіб приготування

Фаршировані виноградні листи. Виноградне листя залийте окропом на 5 хвилин. Відкиньте листя в друшляк і дайте воді стекти. В основі кожного листка видаліть стеблинки (якщо листя консервовані в соляному розчині, то їх потрібно першою справою вимочити у воді, а потім добре промити).

Баранину зачистите від плівок і жилок. Проверніть через м'ясорубку з дрібною решіткою баранину, баранячий курдюк і цибулю. Додайте у фарш промитий булгур і мелені спеції. Влийте в фарш теплу воду, перемішайте і додайте за смаком сіль.

Покладіть листок на стіл глянцевою стороною вниз. На середину покладіть 1-1,5 стол.ложки начинки і накрийте її нижньою частиною листка, а потім боковинами. Згорніть листок до кінця у вигляді трубочки.

Викладіть дно каструлі цілими виноградним листям (це потрібно для того, щоб фаршироване листя не прилипало до дна каструлі). Зверху викладіть згортки по колу так, щоб вони не розгорталися - вільним кінцем вниз, щільно один до одного. Викладайте фаршировані листя шарами, накриваючи кожний новий шар цілими виноградним листям (у мене вийшло 3 шари). Прикрийте останній шар згортків листям і перевернутою тарілкою, що вільно проходить в каструлю (це потрібно для того, щоб завернуті листки не спливали й не розгорталися). Залийте їх злегка підсоленою холодною водою до рівня тарілки. Закрийте каструлю кришкою, поставте її на середній вогонь, доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні 30 хвилин (перевірка на готовність - легко входить ніж в начинку листочків).

Переглянути рецепт...
 
Баранячі реберця

Цим рецептом зможуть скористатися ті кулінари, для яких доступно свіже мясо. Якщо ви купуєте мясо на ринку, запитайте у мясника про жирову сітку, яка покриває баранячий шлунок. Зазвичай м'ясникам вона не потрібна. І вони можуть віддати її вам навіть просто так.

 

Інградієнти:

Реберця молодого барана (гр 600-700)
бараняча жирова сітка (можна використовувати і яловичу, але тільки тонкі місця)
1 велика ріпчаста цибуля
сік 1 невеликого лимона
2-3 зубчики часнику
гірчиця
чебрець (за бажанням)
сіль, червоний перець
Гарнір:
Баклажани, помідори, болгарський перець

Спосіб приготування:

Заздалегідь маринуємо наші реберця. Для цього солимо і перчимо їх. Нарізаємо півкільцями цибулю і разом з м'ясом гарненько руками мнемо і перемішуємо. Видавлюємо туди сік 1 лимона. За бажанням додаємо чебрець. Взагалі, чебрець відмінно поєднується з м'ясом. Ставимо посуд з маринованим м'ясом в холодильник на день-другий.

Через день-другий приступаємо до самого процесу. Для цього додаємо до м'яса 0,5-1 ч.л. гірчиці, видавлений через прес для часнику часник, перемішуємо.

Розкладаємо акуратно жирову сітку, викладаємо на неї наші баранячі реберця, очищені від непотрібної нам тут цибулі. Акуратно, щільно загортаємо реберця в жирову сітку.

У глибоку сковороду з товстим дном наливаємо зовсім трохи оливкової олії. Акуратно укладаємо м'ясо в сітці в сковороду і обсмажуємо спочатку одну сторону на невеликому вогні до хрусткої скоринки. Потім акуратно перевертаємо сітку на іншу сторону (це вимагає певної вправності) і також смажимо до появи скоринки. Весь жир у процесі буде танути. І до кінця готування в сковороді буде дуже багато рідкого жиру, а м'ясо буде покривати тонка хрустка скоринка.

Тепер акуратно дістаємо м'ясо разом з цією скоринкою з сковороди, розрізаємо скоринку, а в ній ароматне, смачне ніжне м'ясо.

На гарнір дуже добре підходять смажені овочі. В даному випадку баклажани і помідори.

Смачного!

 
Суп з шинки з квасолею - рецепт з фото
Суп з шинки з квасолею
Суп з шинки з квасолею
Благодатний зараз час для супчиків - за вікном -15-20 за Цельсієм, хочеться погрітися. А варіння супу - це додатковий варіант для зігріву - поки він кипить-булькає на плиті, в кухні стає тепліше, хоч і не надовго. Тим не менш.
Переглянути рецепт...
 
Томатний овочевий суп - рецепт з фото
Томатний овочевий суп
Томатний овочевий суп

Ситна складова в цьому супі - макарони, які, в принципі, можна або виключити, або замістити невеликою кількістю крохмалистих овочів - картоплі чи пастернаку
Переглянути рецепт...
 
Гострий суп із свинини з чорною квасолею - рецепт з фото
Гострий суп із свинини з чорною квасолею
Гострий суп із свинини з чорною квасолею

За заявками трудящих даю ще один рецепт відмінного супу. Знову гострого. Знову з м'ясом і квасолею. Я тут взагалі помітила у себе схильність останнім часом готувати супи з квасолею. Це ситно і смачно. Хоч в дитинстві я її не особливо-то і любила.
Переглянути рецепт...
 
Суп харчо - рецепт з фото
Суп харчо
Суп харчо

За основу взятий рецепт В. В. Похльобкіна, який свого часу займався доскональним вивченням страв національних кухонь народів світу і написав не одну кулінарну книгу. На мій погляд, саме цей рецепт є найбільш повним і точним.
Переглянути рецепт...
 
Суп із цвітної капусти і нуту з каррі - рецепт з фото
Суп із цвітної капусти і нуту з каррі
Суп із цвітної капусти і нуту з каррі

Відмінний рецепт овочевого супу - дуже ароматного, ситного і смачного. Хоча він сподобається не лише тим, хто не їсть м'яса і птиці  а й м'ясоїдам для різноманітності теж такий супчик варто приготувати. В крайньому випадку, зварити його на курячому бульйоні і додати нарізане куряче м'ясо, якщо не любите чисто овочеві супи
Переглянути рецепт...
 
Суп-пюре з печених баклажанів - рецепт з фото
SUP-PYURE IZ PECHENYKH BAKLAZHANOV
Суп-пюре з печених баклажанів

Цей суп - просто щось. На диво багатий смак овочів відмінно доповнюється солоною фетою. В принципі, її ви можете замінити іншими добавками-посипаннями за смаком - сухариками, горіхами, смаженим беконом і т.п. Але фета тут просто ідеальна.
Переглянути рецепт...
 
Суп із свинини з грибами і горошком - рецепт з фото
SUP IZ SVININY S GRIBAMI I GOROSHKOM
Суп із свинини з грибами і горошком

Цей суп має дуже насичений смак за рахунок того, що вариться з м'яса на кісточці. Супи такого плану за визначенням більш ароматні й насичені, ніж будь-які інші. Але є у них і один мінус - щоб зварити смачний суп на кісточці, в запасі краще мати хоча б пару годин.
Переглянути рецепт...
 
«ПерваяПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 5 из 18