123************* Паленка
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Паленка
Паленка

Насипають перебрані ягоди (малину, вишні, черешні) в емальовану каструлю до повна і заливають горілкою. Каструлю зверху щільно за­в'язують товстим папером, який проколюють паличкою в 2—3 місцях, і ставлять в негарячу піч або духовку на 8—10 год. Якщо за цей час ягоди не упріють, поставити ще раз. Після того як ягоди упріють, рі­дину обережно зливають через складену в четверо марлю в іншу посу­дину. В проціджену паленку кладуть цукор, добре розмішують, ставлять на вогонь і дають закипіти, щоб цукор добре розтав. Після цього паленку розливають в пляшки, закривають пробками і осмолюють. Пити паленку рекомендується через рік після виготовлення.

На 1 кг ягід — 500—700 г цукру.