123************* Квас з хріном (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Квас з хріном (Закарпатська кухня)

Квас з хріном (Закарпатська кухня)

Житній або пшеничний чорний хліб нарізають, підсушують, зали­вають окропом і ставлять на 5—6 годин для настоювання.

Потім настій зливають і проціджують крізь марлю в інший посуд, додають струганий або тертий хрін, цукор, розчинені дріжджі і зали­шають для бродіння на 4—5 годин.

Коли квас почне пінитися, його проціджують, додають мед, добре розмішують, розливають і залишають відстоятися. Коли з дна пляшки почнуть підніматися бульбашки, пляшки закупорюють і витри­мують в холодильнику протягом 1—2 днів в горизонтальному поло­женні.

Готовий квас має прозорий вигляд, янтарний колір, гострий смак.

Витрати продуктів на 1 л квасу: хліб житній або пшеничний 160 г, вода 1200 г, хрін (корінь) 30 г, цукор 50 г, мед 20 г, дріжджі 8 г.




Схожі кулінарні рецепти