123************* Квас фруктовий (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Квас фруктовий (Закарпатська кухня)

Квас фруктовий (Закарпатська кухня)

Житній або пшеничний чорний хліб нарізають шматками, під­сушують у духовці так, щоб він трохи підрум'янився. Потім сухарі кладуть у каструлю, заливають окропом і ставлять на 5—6 годин для настоювання. Настій проціджують, додають фруктовий сироп, роз­чинені дріжджі, накривають серветкою і залишають для бродіння на 4—5 годин.

Коли квас почне пінитися, його проціджують, додають мед, добре розмішують, розливають в пляшки і залишають для відстоювання. Коли з дна пляшок почнуть підніматися бульбашки, пляшки заку­порюють і витримують в холодильнику протягом 2—3 днів в лежа­чому положенні.

Готовий квас має бути прозорим, янтарного кольору, з бульбаш­ками від газу.

Витрати продуктів на 1 л квасу: хліб житній або пшеничний 160 г, вода 1200 г, сироп фруктовий 50 г, дріжджі 80 г, мед 40 г.




Схожі кулінарні рецепти