Головне меню

Популярні рецепти

Борщ український з м'ясом
Борщ український з м'ясом

Дрібно нарубані миті кістки варять 3—4 год., додають м'ясо і про­довжують варять до готовності. Зварене м'ясо нарізують порціями, а бульйон цідять.

Обчищені і промиті буряки шаткують соломкою, солять, збризкують оцтом, змішують, кладуть у каструлю, додають жир, зібраний з відвару, томат, цукор і тушкують до півготовності. Цибулю, обчищене і обмите коріння моркви та петрушки шаткують соломкою і злегка обсмажують на маслі.

У проціджений бульйон кладуть нарізану частками картоплю, дово­дять до кипіння, додають нарізану кубиками свіжу капусту і варять 10— 15 хв.

Потім в бульйон кладуть тушковані буряки, злегка підсмажене ра­зом з цибулею коріння, нарізані свіжі помідори, гіркий і запашний перець, лавровий лист і підсмажене, розведене відваром, борошно. Дають 5 хв. покипіти, заправляють товченим з зеленню петрушки і часником салом, доводять до кипіння і дають настоятися протягом 15—20 хв.

Подаючи на стіл, у борщ кладуть порцію вареного м'яса, сметану і посипають зеленню петрушки.

На 400 г м'яса — 400 г капусти, 400 г картоплі, 250 г буряків, по 1/2 склянки томату і сметани, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, 20 г сала, 1 ст. ложку вершкового масла, по 1 ст. ложці оцту і цукру, 1—2 зубки часнику, по 2 горошини гіркого та запаш­ного перцю, 1 лавровий листок.




Схожі кулінарні рецепти