Головне меню

Популярні рецепти

Борщ полтавський

Борщ полтавський

Підготовлену курку чи гуску варять до готовності. Нарізані солом­кою буряки тушкують до півготовності, додаючи бульйон і оцет. Нарі­зане соломкою коріння моркви і петрушки злегка обсмажують з цибулею і змішують з томатом. У проціджений киплячий бульйон кладуть на­різані кубиками картоплю і капусту, варять 10—15 хв., додають напівтушковані буряки, обсмажене з цибулею коріння, товчене з зеленню петрушки сало, варять до готовності і дають настоятися 15—20 хв.

Приготування галушок. У киплячу воду засипають тре­тину просіяного підсушеного гречаного борошна, добре розмішують і знімають з вогню. Після охолодження додають яйце, решту борошна і вимішують. Потім тісто потроху набирають столовою ложкою, кидають у підсолену воду і варять до готовності.

Подаючи на стіл, у борщ кладуть м'ясо (куряче або гусяче), галушки, сметану і посипають зеленню петрушки.

На 500 г гусятини чи курятини — 400 г капусти, 400 г картоплі, 300 г буряків, 120 г гречаного борошна, 40 г сала, 20 г вершкового масла, по 1/2 склянки томату і сме­тани, по 1 кореню моркви і петрушки, одну цибулину, 1/2 яйця.




Схожі кулінарні рецепти