Головне меню

Популярні рецепти

Борщ волинський
Борщ волинський

Кістки відокремлюють від м'яса, дрібно рубають, кладуть у каструлю, заливають холодною водою, ставлять на плиту і варять бульйон. Коли відвар закипить, кидають м'ясо, варять його до готовності, виймають і ріжуть на порції. Кістки продовжують варити ще 2—3 год., а потім відвар проціджують.

Нарізане соломкою коріння моркви і петрушки та ріпчасту цибулю злегка під­смажують. Обчищені і помиті буряки ва­рять до півготовності і нарізують солом­кою. Промиті свіжі помідори нарізують кубиками, підсмажують з жиром і проти­рають через волосяне сито.

У проціджений бульйон кладуть на­різану капусту і напівзварені буряки, варять 10—15 хв., додають злегка підсмажені корені і цибулю, протерті помідори, лавровий лист, запашний перець, сіль і все добре кип'ятять.

Розливаючи, в тарілки кладуть по куску нарізаного вареного м'яса, сметану і посипають дрібно посіченою зеленню петрушки.

На 400 г м'яса — 800 г свіжої капусти, 4 помідори, по 1 кореню моркви і петрушки, 2 ст. ложки вершкового масла, 250 г буряків, 1 цибулину, 2 горошини запашного пер­цю, 1 лавровий листок, 2 л води.




Схожі кулінарні рецепти