Головне меню

Популярні рецепти

Борщ галицький

Борщ галицький

З кісток, що лишились після приготування других страв, варять бульйон. Нарізують шматочками буряки і тушкують їх з томатом і буряковим квасом. Одночасно окремо злегка обсмажують ріпчасту цибулю, коріння моркви і петрушки та борошно, сіль і варять до готовності.

За 10—15 хв. до подавання на стіл у готовий борщ вливають пере­варений буряковий квас.

Розливаючи борщ, в тарілки кладуть сметану.

На 400 г свіжої капусти і 400 г буряків — 500 г картоплі, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, 3 ст. ложки томату-пюре, 2 чайних ложки борошна, по 2 ст. ложки вершкового масла і сметани, 1/2 склянки бурякового квасу, 1 лавровий листок, 2 горо­шини гіркого перцю, 2 л води.

У проціджений бульйон кидають дріб­но нарізані буряки, капусту, нарізану ку­биками картоплю і варять 10—15 хв., потім додають тушковані буряки, підсма­жені моркву, петрушку, цибулю і борош­но, лавровий лист, запашний перець.




Схожі кулінарні рецепти