Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з потрухами
Борщ з потрухами

Очищені і добре промиті потрухи (шийка, крильця, шлунок, серце, печінка) варять до готовності, додаючи частину взятого коріння. Бульйон проціджують, а потрухи нарізують невеликими шматочками.

Нарізані соломкою буряки тушкують до готовності, додаючи томат, сіль і части­ну взятого квасу. Цибулю і решту коріння нарізують соломкою, злегка обсмажують і змішують з підсмаженим борошном.

У бульйон, в якому варились потру­хи, кидають нарізані картоплю і капусту, доводять до кипіння, додають підготовлені буряки, коріння з цибулею і борошном, квас, сіль, варять до готовності.

Подаючи на стіл, в борщ кладуть потрухи, сметану і посипають зе­ленню петрушки.

Примітка. Печінку птиці варять окремо від інших потрухів, а бульйон від неї не використовують.

На 600 г потрухів птиці — 320 г буряків, 400 г свіжої капусти, 1/2 кореня петрушки, З корені моркви, 2 ст. ложки вершкового масла, по 1/2 кореня пастернаку і селери, 1 цибулину, 400 г картоплі, 3 склянки хлібного квасу, 1/2 склянки томату-пюре, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 4 ст. ложки сметани, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки.




Схожі кулінарні рецепти