Головне меню

Популярні рецепти

Борщ селянський
Борщ селянський

З м'яса і кісток варять бульйон і проціджують його. Окремо варять квасолю. Буряки обчищають, миють, шаткують соломкою і тушкують, додаючи томат, жир і квас-сирівець. Моркву, петрушку і цибулю злегка обсмажують, змішують з буряками і тушкують.

У проціджений киплячий бульйон кидають картоплю, нарізану ку­биками, капусту, доводять до кипіння, кладуть тушковані з корінням буряки, квасолю з її відваром і варять ще 15—20 хв. Потім кладуть на­різані яблука, лавровий лист, запашний перець, сіль, заправляють товченим салом і варять до готовності.

Подаючи на стіл, в борщ кладуть м'ясо, сметану і посипають зеленню петрушки.

До борщу рекомендується подавати пампушки з часником.

На 500 г баранини — 300 г буряків, 400 г свіжої капусти, 400 г картоплі, 1/2 склянки квасолі, 1/2 кислого яблука, 1 морквину, 100 г ріпчастої цибулі, 1 корінь петрушки, 1 ст. ложку насіченої зелені петрушки, 1 ст. лож­ку вершкового масла, 50 г сала, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 склянку квасу-сирівцю, 4 ст. ложки сметани, 1 лавровий листок, 2 горошини запаш­ного перцю.




Схожі кулінарні рецепти