Головне меню

Популярні рецепти

Борщ зелений український
Борщ зелений український

Свинину варять до готовності, нарі­зують порціями, а бульйон проціджують. Буряки шаткують соломкою, солять, збриз­кують оцтом, добре розмішують і туш­кують до готовності, додаючи цукор і бульйон. Обчищене коріння моркви і петрушки та цибулю нарізують соломкою, злегка обсмажують і змішують із злегка підсмаженим борошном.

У підготовлений киплячий бульйон кидають картоплю, варять 10—15 хв., до­дають тушковані буряки, підсмажені морк­ву, петрушку, цибулю і борошно, пере­брані, промиті і дрібно посічені шпинат та щавель, запашний перець, лавровий лист, сіль і варять до готовності.

В тарілки, розливаючи борщ, кладуть варену свинину, варені яйця, сметану, по­сипають зеленню кропу і дрібно посіченою зеленою цибулею.

На 500 г свинини — 250 г буряків, 600 г кар­топлі, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, по 300 г щавлю і шпинату, 1 чайну ложку пшенич­ного борошна, 2 яйця, 4 ст. ложки сметани, 1 чай­ну ложку цукру, 1 ст. ложку оцту, 3 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки дрібно посіченої зеленої цибулі, 2 чайні ложки січеної зелені кропу, 1 лавровий листок і 2 горошини гіркого перцю.




Схожі кулінарні рецепти