Головне меню

Популярні рецепти

Борщ селянський холодний
Борщ селянський холодний

Буряки миють, печуть у духовці до готовності. Обчищають від шкірочки, шат­кують, збризкують оцтом і дають постояти 2—3 год. Картоплю чистять, нарізують кубиками і варять до готовності. Сухо­фрукти (яблука, сливи, вишні) переби­рають, миють і варять до готовності в окремому посуді. Відвари з кар­топлі і сухофруктів охолоджують, зливають в одну посудину, кладуть варені фрукти, картоплю, підготовлені печені буряки, нарізані свіжі огірки, варені нарізані яйця і заправляють сіллю та цукром.

Розливаючи борщ, в тарілки кладуть сметану і посипають його дрібно нарізаною зеленою цибулею та зеленню кропу.

На 400 г буряків — 400 г картоплі, 2 яйця, 200 г сухофруктів (яблука, сливи, вишні), 200 г свіжих огірків, 1 1/2 ст. ложки цукру, 1/2 склянки сметани, 2 ст. ложки дрібно посіченої зеленої цибулі, 2 чайних ложки дрібно нарізаної зелені кропу, 1 ст. ложку оцту.




Схожі кулінарні рецепти