Головне меню

Популярні рецепти

Квас-сирівець з сухарів для борщу
Квас-сирівець з сухарів

Нарізаний шматками черствий житній хліб злегка підсушують (зарум'янюють) в ду­ховці, всипають 2/3 призначеного для приготування квасу житнього борошна, запа­рюють окропом, накривають густою тканиною і залишають на добу. 1/з взятого жит­нього борошна розбавляють теплою водою, вливають дріжджі і залишають в теплому місці на добу. Цю масу (опару) вливають в посудину з хлібом, добре розмішують і доливають теплою водою. Через кілька днів квас готовий для споживання. Квас збері­гають у прохолодному місці, доливаючи його в міру витрачання водою.

Для приготування 12 л квасу — 2,5 кг сухарів, 1/2 кг житнього борошна, 50 г дрі­жджів, 12 л води.




Схожі кулінарні рецепти