Головне меню

Популярні рецепти

Квас-сирівець з сухарів

 

Квас-сирівець з сухарів
Нарізаний тонкими шматочками чорний житній хліб сушать у духовці, потім кладуть у посудину, всипають 2/3 норми житнього борошна, заварюють окропом, накривають тканиною і залишають на добу. Решту борошна розводять теплою перевареною водою, додають дріжджі і залишають для бродіння на добу. Одержану масу вливають у підготовлену суміш з хліба, борошна й води, добре перемішують і доливають теплою перевареною водою. Через кілька днів квас готовий до вживання. Тримати квас треба у прохолодному місці, доливаючи його в міру використання (три-чотири рази) водою.

 

На 10 л квасу — 2 кг житніх сухарів, 400 г житнього борошна, 40 г дріжджів, 15 л води.




Схожі кулінарні рецепти