Головне меню

Популярні рецепти

Борщ український з яловичиною, бараниною та куркою (по-конотопському)

Борщ український з яловичиною, бараниною та куркою (по-конотопському)

2 склянки бурякового квасу й 1 склянку квасу-сирівцю з сухарів розводять водою з таким розрахунком, щоб усього було не більш як 10 склянок. Кладуть яловичину, підготовленої курки, варять до готовності курки, після чого її виймають, а м'ясо залишають. У зварений бульйон з м'ясом кладуть нашатковані буряки й 1 невеликий цілий буряк, додають дрібно нарізані моркву й біле коріння (селеру та петрушку). Коли буряки зваряться, кладуть баранину, варять її до готовності й виймають. За годину до їди у киплячий бульйон кладуть нарізані капусту та картоплю і варять. Салошпик дрібно нарізують, кладуть у дерев'яну або фарфорову ступку, пересипають однією чайною ложкою борошна, додають дрібно нарізану зелену цибулю, петрушку, кріп, все товчуть макогінчиком до одержання зеленої й однорідної гладенької маси, кладуть у борщ і дають йому добре прокипіти. Коли капуста та картопля стануть м'якими, в борщ додають томат-пюре або свіжі нарізані помідори.

Подаючи на стіл, у борщ кладуть добре розтертий з сметаною і розведений борщем яєчний жовток, а в кожну тарілку — нарізані курку, баранину та яловичину.

На 200 г яловичини —1/4  частину курки, 200 г баранини, 2 склянки бурякового квасу, 1 склянку квасу-сирівцю, 1 1/2 буряка, по 1 кореню моркви, петрушки, селери, 1 цибулину, 300 г картоплі, 1 невелику головку капусти, 50 г сала-шпику, 1 чайну ложку борошна, 1 помідор, 1 жовток, 1/2 склянки сметани.




Схожі кулінарні рецепти