Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з грибними вушками

Борщ з грибними вушками

Промиті сушені гриби варять до готовності, після цього їх виймають і промивають, щоб видалити залишки піску. Грибний бульйон відстоюють, переливають в іншу посудину, кладуть пасеровані, нарізані соломкою, моркву, петрушку і цибулю й варять до готовності коріння, а потім проціджують.

Буряки варять так само, як для борщу з м'ясними вушками, з'єднують з підкисленим грибним бульйоном, після настоювання знову проціджують, додають цукор, крохмаль, розведений охолодженим, бульйоном, і нагрівають.

Фарш готують так: частину грибів дрібно січуть, додають до них січені круті яйця, пасеровану цибулю, круту гречану кашу, сіль, дрібно нарізану зелень петрушки та кропу, сире яйце й добре перемішують.

З борошна, води та солі з додаванням розтопленого масла замішують тісто й роблять вушка з грибним фаршем так само, як для борщу з м'ясними вушками.

Підготовлені вушка варять у воді, після чого заливають їх прозорим борщем і кладуть решту грибів.

Для борщу — 8 сушених білих грибів, по 1 кореню моркви та петрушки, 1 цибулину, 2 ст. ложки вершкового масла, 8 горошин перцю, 1 лавровий листок, 1 чайну ложку цукру, 1 ст. ложку оцту, 1 буряк, 1/2 ст. ложки крохмалю, 2 л води, сіль — за смаком.

Для вушок: 1 1/2 склянки пшеничного борошна, 1/2 склянки води, 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину, воду, сіль — за смаком.

Для фаршу: 6 зварених грибів, 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла, 1/2 склянки гречаних Крупів, 1 цибулину, сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти