Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з печеними буряками

Борщ з печеними буряками

Білі сушені гриби відварюють до готовності й нарізують у вигляді локшини. Буряки печуть у духовці, обчищають від шкірки й нарізують соломкою.

В киплячу воду кладуть нарізані соломкою та злегка підсмажені моркву, петрушку, ріпчасту цибулю та цибулю-порей, варять протягом 10— 12 хв, потім додають обчищену, нарізану картоплю, відварені й нарізані гриби, варять ще 10 хв, додають підготовлені буряки, солять, вливають хлібний квас, кладуть перець, лавровий лист і борщ доводять до готовності.

Борщ заправляють жовтком, збитим разом з сметаною, а подаючи на стіл, посипають дрібно нарізаною зеленню кропу та петрушки.

На 1 буряк — по 1 кореню моркви та петрушки, 1 цибулину, 1/2 стеблини цибулі-порею, 5 картоплин, 6 сушених грибів, 1 1/2 склянки хлібного квасу, 2 л води, 4 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки сметани, 2      жовтки, сіль, перець — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти