Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з квасолею (гарячий)

Борщ з квасолею (гарячий)

Буряки, нарізані тонкими скибками, відварюють до готовності. Моркву та петрушку, нарізані тонкими скибками, дрібно нарізану цибулю пасерують на вершковому маслі з томатом-пюре. В киплячу воду або бульйон кладуть капусту, нарізану шашками (квадратиками), після закипання — картоплю, нарізану кубиками, пасеровані коріння та цибулю, підготовлені буряки й варять 10 хв. Після цього додають варену квасолю разом з відваром, проціджений відвар буряків, заправляють за смаком сіллю, оцтом, цукром, перцем, кладуть лавровий лист і варять 3—5 хв до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану й посипають зеленню.

На 250 г буряків — по 250 г свіжої капусти і картоплі, 400 г квасолі (сухої), по 1 кореню моркви та петрушки, 1 цибулину, 1/2 склянки томату-пюре, по 1 чайній ложці борошна й цукру, 2—3 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки. сметани, оцет, сіль, перець — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти