Головне меню

Популярні рецепти

Борщ флотський

Борщ флотський

Бекон відварюють у раніше приготовленому кістковому бульйоні. Обчищені буряки нарізують тонкими шматочками й тушкують у невеликій кількості бульйону з жиром, додаючи оцет. Моркву, петрушку й цибулю, нарізані кусочками, злегка пасерують, додаючи томат. Капусту нарізують шашками (квадратиками), а картоплю — кубиками.

У проціджений гарячий бульйон кладуть капусту, варять 15 хв, додають пасероване коріння, цибулю, картоплю і варять ще 15 хв. Перед закінченням варіння в каструлю кладуть тушковані буряки, борошно, пасероване на маслі та розведене бульйоном, сіль, цукор і оцет. Перед тим, як подати на стіл, у борщ вливають проціджений підігрітий буряковий відвар.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть кусок бекону, сметану та зелень.

На 300 г бекону — 400 г буряків, 250 г капусти, 200 г картоплі, 100 г моркви, 20 г петрушки, 1 цибулину, 2 ст. ложки жиру, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 чайну ложку борошна, 1 ст. ложку оцту, 4 ст. ложки сметани, 1/2 ст. ложки цукру, спеції, сіль — за смаком, зелень.




Схожі кулінарні рецепти