Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з квашеною капустою

Борщ з квашеною капустою

Квашену капусту промивають холодною водою (коли вона надто кисла) і тушкують, додаючи вершкове масло або жир. Обчищені моркву, петрушку та ріпчасту цибулю дрібно нарізують і пасерують на маслі з томатом-пюре. Обчищені буряки нарізують соломкою й тушкують, додаючи бульйон, оцет, томат-пюре і цукор.

У бульйон з кісток кладуть картоплю, нарізану часточками, варять 10— 15 хв, додають тушковані капусту, буряки, пасеровані коріння та цибулю, за смаком сіль, перець, лавровий лист, доводять до кипіння й дають настоятися.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану, зелень кропу або петрушки.

На 500 г капусти — 2 л води, 4 ст. ложки вершкового масла або жиру, 2 ст. ложки томату-пюре, 6 картоплин, 1/2 буряка, по 1 кореню моркви та петрушки, сіль, цукор, перець, лавровий лист і зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти