Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з маринованих буряків

Борщ з маринованих буряків

Промиті буряки обчищають, нарізують, солять, заливають холодною водою так, щоб вона повністю покрила буряки, й варять. Зварені буряки разом з відваром залишають у теплому місці на кілька днів до одержання приємного кислуватого смаку відвару. Петрушку, селеру та цибулю дрібно нарізують, пасерують, додавши наприкінці пасерування помідори. В попередньо зварений м'ясний бульйон кладуть капусту, варять до напівготовності, додають пасеровані коріння й цибулю, буряки з відваром і варять до готовності. За 5—7 хв до кінця варіння борщ заправляють пасерованим борошном, розведеним бульйоном, солять за смаком, додають оцет або лимонну кислоту.

Подаючи на стіл, в тарілку з борщем кладуть сметану.

На 300 г .жирного м'яса — 2 л води, 2 буряки, 1 цибулину, по 1 кореню петрушки і селери, 1 головку капусти, 5—6 помідорів, 2 ст. ложки жиру, 1 чайну -ложку борошна, 100 г сметани, сіль, оцет, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти