Головне меню

Популярні рецепти

Борщ полтавський (з куркою і галушками)

Борщ полтавський (з куркою і галушками)

Варять бульйон з курки. Буряки нарізують і тушкують, додаючи бульйон і оцет. Моркву й петрушку нарізують і пасерують разом з нарізаною цибулею, додавши томат-пюре. В проціджений киплячий бульйон кладуть капусту, нарізану шашками (квадратиками), після закипання — нарізану кубиками картоплю і варять 10—15 хв. Потім додають тушковані буряки, пасеровані коріння й цибулю, товчене з зеленню петрушки сало, варять до готовності й дають настоятися 15—20 хв.

Галушки готують так: у киплячу підсолену воду засипають третину гречаного борошна, добре вимішують і охолоджують. Потім кладуть решту борошна, яйця, вимішують некруте тісто, яке набирають столовою ложкою, опускають у підсолену воду й варять до готовності:

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть кусок курки, галушки, сметану й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.

Для борщу: на 500 г курятини — 1 головку капусти, 300 г картоплі, 1 буряк, 2 ст. ложки сала, 1 ст. ложку вершкового масла, по 1/2 склянки томату й сметани, 1 морквину, 1 корінь петрушки,  1 цибулину, 1 ст. ложку оцту, сіль, перець і зелень — за смаком.

Для галушок: 100—120 г гречаного борошна, 2—3 ст. ложки води, 1/2 яйця. Гречане борошно можна замінити пшеничним, а курятину — гусятиною. Якщо замість гречаного борошна використовують пшеничне, то замість яйця додають вершкове масло або маргарин (2 ст. ложки).




Схожі кулінарні рецепти