Головне меню

Популярні рецепти

Борщ київський

Борщ київський

Буряковий квас вливають у гарячу воду, кладуть яловичину й варять до готовності. Бульйон проціджують, а м'ясо нарізують кусочками. Буряки нарізують соломкою й тушкують з дрібно нарізаною баранячою грудинкою, додаючи проціджений бульйон. Моркву, петрушку, селеру та цибулю дрібно нарізують і пасерують на маслі з томатом-пюре. Сало товчуть з сирою цибулею та зеленню петрушки.

Нарізану кубиками картоплю і соломкою капусту заливають киплячим бульйоном і варять 10 хв. Потім кладуть тушковані буряки й баранину, пасеровані коріння й цибулю з томатом-пюре, нарізані дольками кислі яблука, зварену квасолю, товчене сало, лавровий лист, перець, сіль і варять до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть м'ясо, сметану і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 200 г яловичини 200 г баранини — 1 головку свіжої капусти, 300 г картоплі, 1 буряк, 2 ст. ложки квасолі, 3/4 склянки томату-пюре, 2 кислих яблука, 1/2 склянки сметани, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку дрібно нарізаного сала-шпику, по 1 кореню моркви та петрушки, 1/2 кореня селери, 1 цибулину, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки, 1/2 л бурякового квасу, 1 1/2 л води, сіль, перець, лавровий лист і зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти