Головне меню

Популярні рецепти

Борщ київський з грибами

Борщ київський з грибами

Промиті розмочені сушені гриби варять до готовності, після - чого бульйон проціджують, а гриби дрібно січуть. У киплячий грибний бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, після закипання — нарізану картоплю й варять 15—20 хв. Потім додають пасеровані коріння і цибулю з томатом-пюре, посічені варені гриби, зварену квасолю, буряки, нарізані соломкою та, стушковані в грибному бульйоні, пасероване на маслі та розведене грибним бульйоном борошно, дають 5 хв. прокипіти, вливають буряковий квас з цукром, солять і доводять до кипіння.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану, змішану з сирими жовтками, й посипають зеленню петрушки.

На 50 г сушених грибів — 300 г картоплі, 1 головку свіжої капусти, 1 буряк, по 1 кореню петрушки й моркви, 1 цибулину, 2 склянки бурякового квасу, 1 1/2 л води, 1/2 склянки томату-пюре, 1 1/2 склянки квасолі, 1       чайну ложку пшеничного борошна, З ст. ложки вершкового масла, 2           яйця (жовтки), сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти