Головне меню

Популярні рецепти

Борщ волинський (Прикарпатська кухня)

Борщ волинський (Прикарпатська кухня)

Варять м'ясо-кістковий бульйон. М'ясо, зварене до готовності, виймають з бульйону й нарізують на порціонні куски, а бульйон проціджують.

Обчищені буряки варять, додаючи лимонну кислоту, до напівготовності й нарізують соломкою. Моркву, петрушку та цибулю обчищають, нарізують соломкою й пасерують на вершковому маслі або жирі. Промиті свіжі помідори нарізують кубиками, підсмажують з жиром і протирають крізь сито.

У проціджений киплячий бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, підготовлені буряки, варять 15—20 хв, потім додають пасеровані коріння й цибулю, протерті помідори, лавровий лист, запашний перець і варять до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть м'ясо, сметану й дрібно нарізану зелень.

На 500 г м'яса — 800 г. свіжої капусти, 250 г буряків, 4 свіжих помідори, по 1 кореню моркви й петрушки, 4 ст. ложки вершкового масла або жиру, 1 цибулину, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, перець, лавровий лист, сіль — за смаком.

Цей борщ можна варити без м'яса й помідорів на грибному бульйоні.




Схожі кулінарні рецепти