Головне меню

Популярні рецепти

Борщ чернігівський (Прикарпатська кухня)

Борщ чернігівський (Прикарпатська кухня)

Варять  м'ясо-кістковий бульйон. М'ясо нарізують на порції, а бульйон проціджують, буряки обчищають, миють, шаткують соломкою й тушкують, додаючи томат-пюре. Петрушку, моркву та ріпчасту цибулю пасерують на вершковому маслі. Квасолю варять окремо до готовності. Картоплю обчищають і нарізують часточками. У киплячий бульйон кладуть нарізану соломкою капусту. Після того, як бульйон знову закипить, кладуть картоплю і варять 15—20 хв. Потім додають квасолю з відваром, обсмажені нарізані кабачки, свіжі кислі яблука й свіжі помідори, тушковані буряки, пасеровані моркву, петрушку й цибулю, лавровий лист, запашний перець і варять до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку кладуть кусок м'яса, сметану і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 500 г м'яса — 300 г свіжої капусти, 300 г картоплі, 250 г буряків, 1 кабачок середнього розміру, 1/2 склянки квасолі, 4 помідори, по 1/2 склянки томату й сметани, 3 ст. ложки вершкового масла, 1 корінь петрушки, 1 цибулину, 2 л води, перець, лавровий лист, сіль - за смаком.




Схожі кулінарні рецепти