Головне меню

Популярні рецепти

Борщ галицький (Прикарпатська кухня)

Борщ галицький (Прикарпатська кухня)

Картоплю нарізують кубиками, капусту й буряки — соломкою. Буряки тушкують з бульйоном, жиром, томатом-пюре й частиною бурякового квасу. У зварений бульйон кладуть капусту, а після того як він закипить,— картоплю й варять 15—20 хв. Потім додають тушковані буряки, нарізані соломкою й пасеровані на маслі моркву, петрушку й цибулю, пасероване борошно; лавровий лист, запашний перець, сіль і варять до готовності.

За 10—15 хв до подавання на стіл у каструлю з борщем вживають решту прокип'яченого бурякового квасу. Подають борщ із сметаною.

На 250 г буряків — 300 г свіжої капусти, 400 г картоплі, по 1 кореню моркви й петрушки, 1 цибулину, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 чайну ложку борошна, 2 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки сметани, 2 склянки бурякового квасу, 1,5 л води, перець, лавровий лист, сіль —за смаком.




Схожі кулінарні рецепти