Головне меню

Популярні рецепти

Борщ львівський (з сосисками)

Борщ львівський (з сосисками)

Варять з кісток бульйон і проціджують його. Буряки добре промивають і варять у шкірці з додаванням оцту до готовності, потім обчищають, нарізують соломкою й тушкують кілька хвилин з томатом-пюре, розведеним бульйоном. У киплячий бульйон кладуть нарізану картоплю й доводять до кипіння, додають підготовлені буряки, пасеровані, нарізані соломкою моркву, петрушку й цибулю, сіль і варять до готовності. Наприкінці варіння в борщ додають цукор, лавровий лист, перець і вливають буряковий відвар.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть зварені й нарізані сосиски, сметану та дрібно нарізану зелень петрушки.

На 500 г буряків — 400 г картоплі; по 1/2 кореня моркви й петрушки, 1 цибулину, 2 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки сметани, 1 чайну ложку цукру, 2 ст. ложки оцту, 200 г сосисок, 2 л води, перець, лавровий лист, сіль і зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти