Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з грибами й чорносливом (Прикарпатська кухня)

Борщ з грибами й чорносливом (Прикарпатська кухня)

Обчищені буряки дрібно шаткують, додають 1 склянку грибного бульйону, трохи томату-пюре, жиру й тушкують. Одночасно пасерують нарізані соломкою цибулю, моркву, петрушку й борошно з рештою томату-пюре. В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, а після закипання — нарізану картоплю й варять 10—15 хв. Потім кладуть тушковані буряки, пасеровані коріння, цибулю й борошно з томатом-пюре, нарізані варені гриби, зварений з цукром чорнослив з відваром, солять, кладуть перець і варять 7— 10 хв.

Подаючи на стіл, борщ, налитий у тарілку, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 400 г буряків — 300 г капусти, 400 г картоплі, 1 цибулину, по 1 кореню моркви й петрушки, 1/2 склянки томату-пюре, 100 г сушених грибів, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 чайну ложку пшеничного борошна, 2 л води, сіль, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти