Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з баклажанами

Борщ з баклажанами

Варять кістковий бульйон, кладуть в нього нарізану соломкою капусту, доводять до кипіння, додають обчищену й нарізану картоплю, а також баклажани й варять 10—15 хв. Буряки обчищають, нарізують соломкою, тушкують з додаванням вершкового масла, томату-пюре й бурякового квасу, кладуть у каструлю одночасно з нарізаним соломкою солодким (болгарським) перцем, свіжими, нарізаними дольками, помідорами, пасерованими на маслі цибулею, морквою й петрушкою. Варять 5—7 хв і заправляють сіллю, цукром, перцем і лавровим листом.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану й нарізану зелень (петрушка, кріп).

На 200 г буряків - 200 г картоплі, 100 г баклажанів, 150 г білоголовкової капусти, 50 г солодкого (болгарського) перцю, 100 г свіжих помідорів, по 1 кореню моркви, петрушки, 1 цибулину, 3 ст. ложки вершкового масла, 1 чайну ложку цукру, 1 склянку бурякового квасу, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, сіль, перець, лавровий лист і зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти