Головне меню

Популярні рецепти

Польський борщ з сосисками і копченою свинячою грудинкою

Польський борщ з сосисками і копченою свинячою грудинкою

Бульйон доводять до кипіння, кладуть свинячу грудинку й варять її до готовності на малому вогні. Після цього бульйон проціджують.

Обчищені буряки нарізують соломкою, збризкують оцтом і тушкують до готовності з вершковим маслом або жиром, знятим з. бульйону. З лушпиння буряків, додавши сирі нарізані буряки, варять бурякову фарбу. Селеру й цибулю нарізують соломкою й пасерують на вершковому маслі, наприкінці додають томат-пюре.

У проціджений киплячий бульйон кладуть тушковані буряки, дають їм покипіти, додають пасеровані цибулю й селеру, борошно, розведене бульйоном, варять 7—10 хв і заправляють сіллю, цукром, перцем, лавровим листом і сметаною.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем наливають трохи бурякової фарби, кладуть кусок вареної грудинки, розрізані впоперек на три частини зварені сосиски, дрібно нарізану зелень.

На 200 г грудинки (сирої) — 600 г буряків, 1 цибулину, 100 г селери, 150 г сосисок, З ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки сметани, 1 чайну ложку борошна, 1/2 склянки томату-пюре, 1 ст. ложку оцту, сіль, перець, лавровий лист, 2 л води.




Схожі кулінарні рецепти