Головне меню

Популярні рецепти

Борщ литовський

Борщ литовський

У каструлю кладуть подрібнені м'ясні кістки й м'ясну грудинку, заливають холодною водою й варять на малому вогні: грудинку — 2— 2 1/2 год, а кістки — ще 2 1/2—3 год.

Обчищені буряки, селеру, моркву й ріпчасту цибулю нарізують соломкою. В розігріте вершкове масло кладуть цибулю, трохи підсмажують до рум'яного кольору, потім кладуть буряки, доводять до напівготовності, додають моркву й селеру і також доводять їх до напівготовності.

Підготовлені корені заливають процідженим бульйоном, кладуть зелень селери, варять кілька хвилин і заправляють пасерованим на маслі й розведеним бульйоном борошном. Потім кладуть цілими листками перебраний і промитий холодною водою щавель, нарізану картоплю, заправляють борщ за смаком сіллю, перцем і варять до готовності, наприкінці заправивши сметаною.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть кусок грудинки, розрізану на частини сосиску й нарізану зелень.

На 500 г м'яса — 400 г буряків, 1 цибулину, 1/2 склянки сметани, З ст. ложки вершкового масла, 2 корені селери, 1 морквину, 100 г сосисок, 1 ст. ложку борошна, 100 г картоплі, 100 г щавлю, сіль, перець, зелень.




Схожі кулінарні рецепти