Головне меню

Популярні рецепти

Борщ по-болгарському

Борщ по-болгарському

Яловичу грудинку нарізують на невеликі куски, заливають холодною водою, варять, періодично знімаючи піну, й солять. Коли м'ясо буде доведене до напівготовності, додають промиті й нарізані стручки квасолі, нарізані кубиками моркву й селеру, дрібно нарізану цибулю, нарізану шашками свіжу капусту й доводять до кипіння. Потім кладуть картоплю, нарізану кубиками, варять 10—15 хв, додають натерті на крупній тертці помідори, заправляють перцем, лавровим листом і варять 5—7 хв.

Окремо тушкують до готовності на вершковому маслі, додавши оцту, нарізані кубиками буряки й кладуть їх у готовий борщ.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану.

На 400 г яловичої грудинки — 1 склянку нарізаної стручкової квасолі, 2 морквини, 1 корінь селери, 1 цибулину, 100 г свіжої капусти, 2—3 картоплини, 2—3 помідори, 1 червоний буряк, 1 ст. ложку вершкового масла, 2 л води, 2 ст. ложки сметани, сіль, перець, лавровий лист — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти