Головне меню

Популярні рецепти

Борщ зелений український

Борщ зелений український

Свинину заливають холодною водою й варять до готовності, бульйон проціджують. Буряки обчищають, нарізують соломкою, солять і тушкують до готовності з додаванням оцту, цукру й бульйону. Моркву, петрушку й цибулю обчищають, нарізують соломкою, пасерують на вершковому маслі й змішують з пасерованим на маслі борошном, розведеним бульйоном.

У киплячий бульйон кладуть обчищену й нарізану картоплю, варять 10—15 хв, після чого додають тушковані буряки, пасеровані коріння, цибулю й борошно з бульйоном, перебрані, промиті в холодній воді й дрібно нарізані шпинат і щавель, а також запашний перець, лавровий лист, сіль і варять до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть кусок вареної свинини, нарізані варені яйця, сметану, дрібно нарізану зелень кропу й зеленої цибулі.

На 500 г свинини — 250 г буряків, 600 г картоплі, по 1 кореню моркви й петрушки, 1 цибулину, по 300 г щавлю й шпинату, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 яйця, 4 ст. ложки сметани, 1 чайну ложку цукру, 1ст. ложку оцту, 3—4 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки дрібно нарізаної зеленої цибулі, 2 л води, сіль, перець, зелень кропу — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти