Головне меню

Популярні рецепти

Борщ білоруський

Борщ білоруський

Варять бульйон з м'яса від кісток шинки. Моркву, петрушку й цибулю нарізуюсь і пасерують на жирі, потім додають томат-пюре й пасерують ще 10 хв. Промиті буряки варять до готовності в шкірці, обчищають і нарізують соломкою. Обчищену картоплю нарізують, кладуть у киплячий бульйон і варять 3—5 хв. Потім додають варені буряки, пасеровані коріння й цибулю і варять 7—10 хв. Борщ заправляють сіллю, цукром, оцтом, перцем, лавровим листом і дають прокипіти.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть кусок м'яса, нарізану сосиску й сметану.

На 400 г яловичини — 80 г сосисок, 350 г буряків, 400 г картоплі, 100 г моркви, 30 г петрушки, 1 цибулину, 1/2 склянки томату-пюре, 30 г свинячого сала, 1/2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 чайну ложку цукру, 4 ст. ложки сметани, 1/2 ст. ложки 9%-ного оцту, 2 л води, сіль, перець — за смаком, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти