Головне меню

Популярні рецепти

Борщ криворізький холодний (Українська кухня)

Борщ криворізький холодний

У киплячу воду кладуть нарізану соломкою капусту, доводять до кипіння, додають нарізану картоплю й варять 10—15 хв. Після цього у борщ кладуть варену квасолю з відваром, нарізаний соломкою солодкий (болгарський) перець, обчищені й нарізані соломкою буряки, тушковані з томатом-пюре, оцтом і олією, пасеровані моркву, петрушку й цибулю з борошном, розведені невеликою кількістю води, і варять 7—10 хв. Борщ заправляють сіллю, цукром, перцем, дають прокипіти й охолоджують.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану й посипають дрібно нарізаною зеленню.

На 200 г буряків — 200 г картоплі, 200 г капусти, 3 ст. ложки квасолі, 50 г солодкого (болгарського) перцю, по 1 кореню моркви й петрушки, 1 цибулину, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 чайну ложку борошна, 3 ст. ложки олії, 1 чайну ложку цукру, 1 чайну ложку 9%-ного оцту, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, сіль, перець, зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти