Головне меню

Популярні рецепти

Борщ роменський холодний

Борщ роменський холодний

Промиті гриби варять до готовності, виймають з бульйону й нарізують соломкою. В киплячий бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, а після того, як він закипить,— обчищену нарізану картоплю й варять 10—15 хв. Потім кладуть спечені, обчищені й нарізані соломкою буряки, зварену квасолю з відваром, пасеровані на олії моркву, ріпчасту або зелену цибулю з томатом-пюре, підготовлені гриби, пасероване борошно, розведене бульйоном, буряковий квас і варять 5—7 хв. Борщ заправляють сіллю, цукром, перцем, лавровим листом і охолоджують.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану й нарізану зелень петрушки або кропу.

На 250 г буряків — 300 г картоплі, 300 г капусти, 3 ст. ложки квасолі, 15 г сушених грибів, 1 морквину, 1 цибулину, 1 ст. ложку томату-пюре, З ст. ложки олії, 1 склянку бурякового квасу, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, сіль, перець, цукор, лавровий лист, зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти