Головне меню

Популярні рецепти

Борщ селянський холодний

Борщ селянський холодний

Спечені буряки обчищають, нарізують соломкою, збризкують оцтом, залишають постояти 2—3 год і варять до готовності. Обчищену картоплю нарізують кубиками і варять до готовності. Тушковані яблука, сливи й вишні перебирають, миють і варять до готовності в окремій посудині. Відвари з картоплі й сухофруктів охолоджують, зливають в одну посудину і кладуть зварені фрукти й картоплю, підготовлені зварені буряки, нарізані свіжі огірки, варені нарізані яйця й заправляють сіллю і цукром.

Подаючи на стіл, у тарілку, з борщем кладуть сметану, нарізану зелену цибулю й зелень кропу.

На 400 г буряків — 400 г картоплі, 200 г сухофруктів,  200 г свіжих огірків, 2 яйця, 1 1/2 ложки цукру, 4 ст. ложки сметани, 1 ст. ложку оцту, 2 л води, сіль і зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти