Головне меню

Популярні рецепти

Борщ холодний з щавлем (Українська кухня)

Борщ холодний з щавлем

Щавель перебирають, промивають, нарізують, кладуть в окріп, варять і охолоджують. Буряки варять у шкірці, обчищають і нарізують соломкою. У каструлю кладуть підготовлені щавель і буряки, обчищені й нарізані тонкими кружальцями свіжі огірки, доливають простоквашу, додають дрібно нарізану промиту редиску, зелену цибулю, кріп, сметану і заправляють сіллю й цукром.

Подаючи на стіл, у тарілку кладуть половину крутого яйця, розрізаного на дві частини, й заливають холодним борщем. До борщу подають варену картоплю.

На 150 г буряків — 300 г огірків, 100 г щавлю, 1/2 склянки сметани, 1/2 л простокваші, 2 яйця, 16 редисок, 4 ст. ложки нарізаної зеленої цибулі, сіль, цукор, кріп — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти