Головне меню

Популярні рецепти

Борщ - рецепт з фото
Борщ
Борщ

Не знаю як ви, але я не уявляю собі літа без двох страв - окрошки і борща (або холодник, як називає його моя бабуся). Інше питання, що літо нині й саме холодне. Ну да ладно. Про окрошку ми поговоримо пізніше, а ось борщ не терпить зволікань.

Відразу обмовлюся - цей рецепт кілька важкуватий, і зараз я поясню чому. Більшість рецептів пропонують готувати цю страву або на кефірі, або на бульйоні, в якому варився буряк. Я ж роблю його на буряковому квасі. В принципі, зробити квас не так вже й складно - єдине що, доведеться подбати про це заздалегідь. Отже, як приготувати квас.

Беремо велику скляну ємність.
Відмінний варіант для цього - п'ятилітрова банка. Ємність обов'язково повинна бути зі скла, тому що досвід показує, що в пластикових бутлях з води квас виходить ... кхм ... м'яко кажучи, поганий. Значить, в цю банку нарізаємо дві великі буряки великими часточками. Доверху заливаємо все це окропом, кладемо зверху шматочок черствого чорного хліба, прикриваємо (але не закриваємо щільно) кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні (залежно від кліматичних умов у квартирі).

А тепер - безпосередньо сам борщ. Продукти наводжу з розрахунку на мою улюблену шестилітрову каструлю:

Великий буряк - 1 штука
Огірки середніх розмірів - 3 штуки
пучок цибулі
пучок кропу
варені яйця - 4 штуки

Беремо з банки з квасом буряк - кількість еквівалентно одному цілому великому коренеплоду - і ставимо варити. Після досягнення готовності тремо на крупну тертку і складаємо в каструлю.
Туди ж дрібним кубиком ріжемо огірки, зелень кришимо і заливаємо квасом (з банки виливаємо весь, якщо вийшло замало рідини - розбавляємо кип'яченою водою). Яйця можна дрібно порізати і кинути в каструлю (по-моєму, так більш смачно), а можна порізати на половинки і покласти по одній в кожну тарілку (а ось так більш правильно).

До столу подавати заправленим сметаною.

Смачного
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти