Головне меню

Популярні рецепти

Борщ закарпатський (Закарпатська кухня)

Борщ закарпатський (Закарпатська кухня)

Квасолю перебирають і замочують на 6— 8 годин, після чого відварюють.

В киплячий кістковий бульйон кладуть промиту квашену капу­сту. відварену квасолю, нарізані скибочками моркву, петрушку буря­ки і варять 15—20 хв., а потім з'єднують з пасерованим на олії борош­ном. В кінці варіння борщ солять, заправляють товченим часником, чорним молотим перцем, цукром, додають лавровий лист, доводять до кипіння і залишають для настоювання.

Подаючи на стіл, в тарілку з борщем кладуть сметану і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: квасоля 40 г, капуста квашена 86 г, морква 20 г, петрушка (корінь) 9 г, буряки 43 г, борошно 5 г, олія 10 г, часник 2 г, чорний молотий перець 0,05 г, цукор 8 г, сіль 3 г, лавровий лист 0,03 г, бульйон кістковий 350 г, смета­на 10 г, зелень петрушки 3 г.




Схожі кулінарні рецепти