Головне меню

Популярні рецепти

Борщ гуцульський (Закарпатська кухня)

Борщ гуцульський (Закарпатська кухня)

Свіжу білоголовкову капусту обчищають і шаткують. Обчищені моркву, петрушку (корінь) та цибулю нарізають соломкою і пасе­рують. Сушені гриби перебирають, добре промивають, варять і нарі­зають соломкою. Попередньо перебрану і замочену квасолю варять до готовності.

У киплячу воду кладуть обчищену і нарізану часточками кар­топлю. Коли вода закипить, кладуть шатковану капусту і варять 15–20 хв.

Потім додають варені, нарізані соломкою гриби разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром та оцтом буряки, пасе­ровані моркву, петрушку та цибулю, розведене у воді або бульйоні па­сероване борошно, заправляють сіллю, чорним молотим перцем і варять протягом 5—7 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем кладуть сметану.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 53 г, капуста свіжа білоголовкова 50 г, буряки 31 г, гриби сушені 5 г, ква­соля 10 г, морква 20 г, петрушка (корінь) 9 г, цибуля 18 г, жир 10 г, томат-пюре 10 г, оцет 9%-ний 1 г, цукор 2 г, борошно 2 г, перець чорний молотий 0,01 г, сіль 5 г, сметана 10 г, вода та грибний від­вар 400 г.




Схожі кулінарні рецепти