Головне меню

Популярні рецепти

Борщ український (Закарпатська кухня)

Борщ український (Закарпатська кухня)

Буряки промивають, нарізають соломкою, солять, збризкують оцтом, перемішують, кладуть у каструлю з невеликою кількістю жир­ного бульйону, додають томат-пюре, цукор і тушкують до напівготовності.

Цибулю, моркву та петрушку нарізають соломкою й пасерують на салі.

Обчищену картоплю нарізають часточками, кладуть у процідже­ний бульйон або воду, доводять до кипіння, додають нарізану солом­кою свіжу білоголовкову капусту, солодкий перець і варять 10—15 хв. Після цього в каструлю кладуть тушковані буряки, пасеровані моркву, петрушку і варять 5—7 хв., стежачи, щоб картопля й капуста не розварилися.

Борщ заправляють пасерованим борошном, розведеним бульйо­ном. Наприкінці варіння солять, додають чорний перець, лавровий лист, сало, товчене з часником, доводять до кипіння і дають настояти­ся протягом 15—20 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану, порцію вареного м'яса і посипають зеленню петрушки та кропу.

Витрати продуктів на одну порцію: буряки 75 г, капуста білоголовкова 50 г, картопля 106 г, морква 25 г, петрушка (ко­рінь) 10 г, цибуля 18 г, часник 2 г, томат-пюре 15 г, перець свіжий солодкий 14 г, борошно 3 г, сало шпик 6 г, жир кулінарний 10 г, цукор 5 г, оцет 9%-ний 2,5 г, перець чорний молотий 0.02 г, лавровий лист 0,01 г, бульйон або вода 350 г, зелень 3 г, сметана 10 г, м'ясо варене яловиче або свиняче — 35 г.

До борщу окремо можна подавати пампушки з часником по 2 шт. на одну порцію.




Схожі кулінарні рецепти